SMS-ezés helett a fogalmakat kellene ismerni és gondolkodni kellene, baszd meg!!!

Több órán át gondolkodtam azon, mi legyen a reggeli “élménnyel”.

Végül, úgy döntöttem, röviden összefoglalom a történteket.

Fél 9 körül indultam budapest felé az M3-as autópályán.
A sajnos kivégzett Rock FM 98.5 frekvenciája volt beállítva a tesztautón és épp közlekedési híreket közöltek a hallgatóval az új csatorna műsorvezetői.

Egy SMS szerint az M3-as autópálya 30-as kilométerénél a “GYORSÍTÓSÁVBAN” áll egy Mercedes, vigyázzanak a közlekedők.

Aztán jött a megerősítés PONTOSÍTÁS, hogy Budapest irányában áll a GYORSÍTÓSÁVBAN az autó.

Alig ött perc elteltével értem a helyszínre, ahol meg kellett állapítanom, hogy nem a GYORSÍTÓ, hanem a BELSŐ sávban áll az a bizonyos autó és – mivel nem számítottam rá – meg is lepődtem.

Az autót sikerül elkerülnöm és úgy döntöttem SMS-ezés helyett inkább a rendőrséget értesítem telefonon, hogy a BELSŐ sávban áll egy autó, ami sem kivilágítva, sem elakadásjelző háromszöggel előjelezve, sem vészvillogó múködtetésével nincs jelezve, ráadásul a soförje az autó mögött telefonálgat – a BELSŐ sávban.

Szerintem, ilyen helyzetben nem a rádióknak kell SMS-ezgetni, hanem azt a szervet (nem nemi) kell értesíteni, aki tudja megfelelően biztosítani a helyszínt!

De, ha már csak az SMS-re futja, akkor legalább tudd, hogy a GYORSÍTÓSÁV az autópálya jobb szélén, a leállósávból “leválasztott” szakasz, ami arra szolgál, hogy felgyorsíts a megfelelő sebességre a besorolás előtt!

A LEGBELSŐ sávot pedig előzésre használjuk – még akkor is, ha három, vagy több sávos az adott autópályaszakasz!!!