A hétvégén történt – Antonelli csatlakozik Russellhez 2025-ben

Formel 1 - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, George Russell, Kimi Antonelli, Toto Wolff Formula One - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, George Russell, Kimi Antonelli, Toto Wolff

A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team bemutatja a következő fejezet pilótáit.

  • Az olasz Andrea Kimi Antonelli George Russell mellett fog versenyezni 2025-ben, mindkét pilóta végzett a csapat Junior programjában.
  • A többszörös Grand Prix-győztes Russell a negyedik szezonja a csapatnál, és a hetedik az F1-ben.
  • Antonelli az FIA F2-ből lépett fel, miután nagyszerű karriert futott be a junior formulák terén.
  • Toto Wolff: „Új felállásunk erős alapot biztosít a Mercedes Motorsport történetünk következő fejezetének megnyitásához.”
  • A képek letölthetők innen és a csapat médiaoldaláról.
  • A videóanyagok, köztük a Totóval, George-al és Kimivel készült interjúk letölthetők innen és a csapat médiaoldaláról. Minden eszköz jogok nélkül hozzáférhető szerkesztői használatra.

A többszörös Grand Prix-győztes George Russell partnere a 18 éves Andrea Kimi Antonelli lesz 2025-ben, amikor a Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapat bemutatja új versenyzői felállását. Antonelli fellép az FIA F2-ből, és elvégzi a csapat utánpótlás-programját, akárcsak Russell előtte.

Toto Wolff, a Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapatának csapatfőnöke és vezérigazgatója így nyilatkozott: „A 2025-ös pilótakínálatunk egyesíti a tapasztalatot, a tehetséget, a fiatalságot és a rendkívüli nyers sebességet. Izgatottak vagyunk, hogy George és Kimi mit hoz a csapatnak egyéni versenyzőként, de partnerségként is. Új felállásunk tökéletes a történetünk következő fejezetének megnyitásához. Ez is tanúskodik junior programunk erejéről és a hazai tehetségekbe vetett hitünkről.

„George bebizonyította, hogy ő a világ egyik legjobb versenyzője. Nemcsak gyors, következetes és határozott, de a csapaton belül is erős vezetővé fejlődött. Kimi folyamatosan megmutatta azt a tehetséget és gyorsaságot, amely szükséges ahhoz, hogy sportágunk csúcsán versenyezzen. Tudjuk, hogy ez egy újabb nagy lépés lesz, de lenyűgözött minket az idei F1-es tesztjein, és mi támogatni fogjuk őt a tanulási folyamat minden lépésében. George-ban van egy tapasztalt csapattársa, akitől tanulhat és csiszolhatja mesterségét. Bízom benne, hogy mindketten nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy továbbra is lendületet építsünk és a mezőny elején harcoljunk.”

George 2017-ben csatlakozott a csapat junior programjához. Gyorsan feljutott az együlésesek között az F1-be, és első szezonjában megnyerte a GP3-as és F2-es bajnokságot. Három év Williams főszereplője után – beleértve a Mercedes 2020-as bahreini látványos fellépését – 2022-ben Lewis Hamilton partnerévé léptették elő. A São Paulói Nagydíjon megszerezte első F1-es győzelmét, és többszörös futamgyőztes lett Ausztriában. idén.

George hozzátette: „Nagyon izgatott vagyok, hogy 2025-ben partner lehetek Kimivel. A junior formulában elért rekordja félelmetes volt, és az előléptetése valóban megérdemelt. Fantasztikus fiatal tehetség, és a junior programunkban végzett kollégánk. Alig várom, hogy a saját utam során szerzett tapasztalataimat felhasználhassam, hogy útmutatást nyújtsak Kiminek az F1-be való feljutás során. Tudom, hogy Lewis mekkora támogatást nyújtott nekem junior pilótaként, és amióta a csapattársa vagyok. Sokat tanultam tőle, és remélem, hogy hasonló szerepet játszhatok majd Kimiben is.

„Csapatként sok pozitív lendületet építünk a következő évre. Folytatjuk a haladást a pályán, és keményen dolgozunk azon, hogy minden alkatrészt a helyére hozzunk a világbajnokságért való küzdelemhez. Ez egy igazán izgalmas utazás, amelyen vagyunk; Bízom benne, hogy Kimi és én továbbra is előre tudjuk vinni a csapatot, és segítünk beváltani ígéretünket.”

Kimi eközben lenyűgöző fejlődésnek örvendett a motorsport alacsonyabb rangjain keresztül, és 2019-ben 12 évesen csatlakozott a csapat junior programjához. A gokartban elért sikerei után, beleértve a FIA gokart Európa-bajnoki és a WSK Euro-sorozat címeit, a szingli kategóriában végzett. ülők. 2022-ben az ADAC és az olasz Forma-4-es bajnoki címig is elviharzott, mielőtt megszerezte volna a 2023-as Formula Regionális Európa-bajnokságot.

Kimi feljutott a 2024-es FIA Formula 2-be, és ezt nagy lendülettel kezelte. Ebben a szezonban eddig két győzelmet aratott, köztük egy lenyűgöző Feature Race sikert Budapesten.

Kimi így nyilatkozott: „Elképesztő érzés, hogy 2025-ben George mellett a Mercedes pilótájaként jelentenek be. Az F1-be jutás egy álmom, amióta kisfiú voltam; Szeretném megköszönni a csapatnak a támogatást, amit eddigi karrierem során nyújtottak, és a belém vetett hitet. Még sokat tanulok, de úgy érzem, készen állok a lehetőségre. Arra fogok koncentrálni, hogy jobb legyek, és a lehető legjobb eredményeket nyújtsam a csapat számára.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy George csapattársa lehetek. A csapat utánpótlás-programján keresztül jött, akárcsak én, és olyan valaki, akit nagyon tisztelek. Szupergyors, többszörös Nagydíj-győztes, és már segített abban, hogy pilótaként fejlődjek. Alig várom, hogy tanulhassak tőle, és együtt dolgozhassak, hogy jó úton haladjunk.”

Markus Schäfer, nem ügyvezető elnök és a Mercedes-Benz AG műszaki igazgatója hozzátette: „Izgalmas időszak ez a csapat számára, amikor bemutatjuk 2025-ös pilóta-felállásunkat. Jövőre nyitjuk meg történetünk következő fejezetét, és fantasztikus élményben lesz részünk. partnerség, amellyel ezt megtehetik.

„George többszörös nagydíj-győztesként élvonalbeli pilótává fejlődött. Öröm volt látni, hogy bekerült a csapat utánpótlás-programjába, az elmúlt években megállja a helyét a Forma-1-ben, és a csapat vezetőjévé vált.

„Kimi, akárcsak George és Lewis, az egyik hazai nevelésű tehetségünk, akinek nagyon ígéretes jövője van. Junior szinten elért rekordja hihetetlenül lenyűgöző, nyers sebessége pedig jól látható. Alig várom, hogy jövőre egy versenyülésben lássam, és lássam, ahogy a Mercedes F1-es autójában megcsillan a tehetsége.”

FRISS PARALIMPIAI HÍREINK >>>

Tudtad?