Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

„Sztárpilóták siker-receptjei”

    Negyven Formula-1-es sztárpilóta sikertörténetei és kedvenc receptje található meg abban a könyvben, amely a How to Cook kiadó gondozásában jelent meg a Hungaroring 39. futamára. A könyv úgy mutatja be a versenyzőket, ahogyan talán eddig még nem ismertük őket.

Mészáros Sándor és Zsoldos Barna szakújságírók másfél évtizede jelen vannak a Formula-1 futamokon, amelyekről rendszeresen tudósítanak, és számos interjút készítettek a Formula-1 világának szereplőivel. Évtizedes személyes jó kapcsolatot ápolnak a jelenlegi pilótákkal és a legendákkal, a csapatfőnökökkel, a Liberty Médiával, és a FIA vezetőivel is. Találkozásaik, beszélgetéseik során különleges sztorikat jegyeztek fel, és azt is megtudták, hogy melyik pilótának mi a kedvenc étele, és hogyan viszonyulnak a gasztronómiához. A versenyzők általában hazájuk gasztronómiáját részesítik előnyben, és a könyvből azt is megtudhatjuk, hogy több pilótának van saját borászata, étterme, gasztronómiai vállalkozása.


A pilóták nemzeti ételeinek bemutatását, az ételfotókat, és a könyv szerkesztését Őszy-Tóth Gábriel végezte. Az ételeket egy kitűnő olasz séf, Carmine Di Luggo készítette el, a kiadó munkatársa, Violet food stylist közreműködésével. Az ételfotók érdekessége, hogy a tálalásnál – tányérok, evőeszközök, szalvéták – a pilóták autóinak, és a csapatok színei köszönnek vissza.


A könyv másik különlegessége, hogy a Formula-1-es versenyzők ételeihez neves magyar borászatok ajánlottak hozzáillő borokat.


A kötetben 40 sztárpilóta szerepel: a jelenlegi 20 versenyző és 20 legenda, akik közül sokan világbajnokok, mint például Lewis Hamilton, Max Verstappen, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Alain Prost, Nelson Piquet, Ayrton Senna, Kimi Räikkönen, Niki Lauda. A könyvben természetesen helyet kapott a magyarok büszkesége, Baumgartner Zsolt, és a méltán népszerű Gerhard Berger osztrák, valamint Robert Kubica lengyel versenyző is.


A „Sztárpilóták siker-receptjei” könyv a How to Cook kiadó 26. kötete.

https://miazablogger.hu/parizs-2024

Tudtad?

MTI OTS