“Sztárpilóták siker-receptjei”

    Negyven Formula-1-es sztárpilóta sikertörténetei és kedvenc receptje található meg abban a könyvben, amely a How to Cook kiadó gondozásában jelent meg a Hungaroring 39. futamára. A könyv úgy mutatja be a versenyzőket, ahogyan talán eddig még nem ismertük őket.

Mészáros Sándor és Zsoldos Barna szakújságírók másfél évtizede jelen vannak a Formula-1 futamokon, amelyekről rendszeresen tudósítanak, és számos interjút készítettek a Formula-1 világának szereplőivel. Évtizedes személyes jó kapcsolatot ápolnak a jelenlegi pilótákkal és a legendákkal, a csapatfőnökökkel, a Liberty Médiával, és a FIA vezetőivel is. Találkozásaik, beszélgetéseik során különleges sztorikat jegyeztek fel, és azt is megtudták, hogy melyik pilótának mi a kedvenc étele, és hogyan viszonyulnak a gasztronómiához. A versenyzők általában hazájuk gasztronómiáját részesítik előnyben, és a könyvből azt is megtudhatjuk, hogy több pilótának van saját borászata, étterme, gasztronómiai vállalkozása.


A pilóták nemzeti ételeinek bemutatását, az ételfotókat, és a könyv szerkesztését Őszy-Tóth Gábriel végezte. Az ételeket egy kitűnő olasz séf, Carmine Di Luggo készítette el, a kiadó munkatársa, Violet food stylist közreműködésével. Az ételfotók érdekessége, hogy a tálalásnál – tányérok, evőeszközök, szalvéták – a pilóták autóinak, és a csapatok színei köszönnek vissza.


A könyv másik különlegessége, hogy a Formula-1-es versenyzők ételeihez neves magyar borászatok ajánlottak hozzáillő borokat.


A kötetben 40 sztárpilóta szerepel: a jelenlegi 20 versenyző és 20 legenda, akik közül sokan világbajnokok, mint például Lewis Hamilton, Max Verstappen, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Alain Prost, Nelson Piquet, Ayrton Senna, Kimi Räikkönen, Niki Lauda. A könyvben természetesen helyet kapott a magyarok büszkesége, Baumgartner Zsolt, és a méltán népszerű Gerhard Berger osztrák, valamint Robert Kubica lengyel versenyző is.


A “Sztárpilóták siker-receptjei” könyv a How to Cook kiadó 26. kötete.

https://miazablogger.hu/parizs-2024

Tudtad?

MTI OTS