Visszatér az F1 a Hungaroringre az M4 Sport közvetítésében

    Hamarosan újra együtt szurkolhat az ország, hiszen érkezik a Forma-1-es szezon a magyarok számára legfontosabb versenye: a száguldó cirkusz 39. alkalommal látogat el a Hungaroringre. Pénteken két szabadedzésen, szombaton egy utolsó tét nélküli tréningen és az időmérőn, vasárnap 15 órakor pedig a futamon izgulhatnak a nézők élőben az M4 Sport csatornán és online az m4sport.hu oldalon – közölte az MTVA sajtó és marketing irodája csütörtökön az MTI-vel.

    A közlemény szerint sok újdonsággal várja a nézőket a péntektől kezdődő Magyar Nagydíj.


    A megújult kiszolgáló épületek és infrastruktúra mellett egy különleges gesztussal adóznak Ayrton Senna emlékének: a legendás brazil pilóta 30 évvel ezelőtt vesztette életét versenyzés közben, az évforduló alkalmából tiszteletére zöld-sárgára festették át a sikán rázóköveit a mogyoródi versenyhelyszínen – írták.


    Úgy fogalmaztak, hogy a Hungaroring nehéz, technikás pályája komoly kihívás elé állíthatja majd a versenyzőket, ráadásul idén igazán forró nyári hőségben kell helytállniuk.


    Mint írták, a magyar rajongók számára különösen fontos ez az esemény, hiszen lehetőségük van testközelből látni a világ legjobb pilótáit és leggyorsabb autóit.


    Akik a helyszínről nem tudják követni az eseményeket, megtehetik otthonuk kényelméből az M4 Sport élő közvetítésének köszönhetően – közölték.


    A Forma-1-es Magyar Nagydíj házigazdája Petrovics-Mérei Andrea lesz a Hungaroringen és az M4 Sporton, a futamot pedig Wéber Gábor és Ujvári Máté közvetíti vasárnap. Pénteken 13.15-től a Hungaroring lesz a képernyőn mintegy 5 órán keresztül. 13.25-től kezdődik az 1. szabadedzés, ezután következik a Forma-3 és Forma-2 időmérő, majd 16:55-től a 2. szabadedzést követhetik. A közvetítést helyszíni stúdió bejelentkezések színesítik. A pilótaparádé vasárnap 13 órától várja a nézőket, majd a 80 perces felvezető látható, amelyben exkluzív interjúkkal vezetik fel a 15 órakor rajtoló Magyar Nagydíj futamát – sorolták.


 Az MTVA hivatalos Forma-1-es online magazinja, a Boxutca már a hét elejétől betekintést enged a kulisszák mögé.


    A Nemzeti Sport internetes kiadása percről percre közvetítést ad a nagydíjról, sőt az időmérőről és a szabadedzésről is.


    Hétfőn 14 órakor a Nemzeti Sportrádióban az esemény összegzése hallgatható meg – áll a közleményben.

Tudtad?