A NAV kiállítást nyitott az Aeropark Repülőmúzeumban

    A repülőtéri vámszolgálat történetét, a pénzügyőrök munkáját bemutató kiállítást nyitott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Aeropark Repülőmúzeumban – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Exkluzív autós, motoros és közlekedési podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

    A közlemény szerint a Légiközlekedési Kulturális Központ felajánlott a NAV Repülőtéri Igazgatóságának egy forgalomból kivont szélestörzsű, egykor a repülőtéren használt autóbuszt. Ezt a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum bevonásával mini múzeummá alakították, ahol bemutatják a reptéren dolgozó pénzügyőrök elmúlt 70 évének történetét.


    A NAV múzeumbuszában berendezett tárlaton megismerhetők a különböző korszakok ma már különösnek tűnő vámszabályai, de az is, hogy a találékony utasok ezeket hogyan próbálták kijátszani. Láthatók lefoglalt tárgyak és korhű egyenruhák is. Bemutatják azt is, hogy melyek voltak a legnagyobb repülőtéri kábítószerfogások, hogyan segítik a szolgálati kutyák a pénzügyőrök munkáját, mit tesznek a NAV-osok a veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok védelméért – írják a közleményben.


    A kvízek, játékok interaktív környezetet kínálnak a látogatóknak, a gyerekek külön “bejáraton” át juthatnak a pilótafülkének berendezett játéktérbe – tájékoztatott a NAV.