Budapest és Párizs között repül az egyedi fényezéssel ellátott repülőgép

Leleplezték az olimpikonokat is szállító Aranygépet

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb1 légitársasága a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közös sajtótájékoztatóján lerántotta a leplet arról az egyedi festésű repülőgépről, amely a 2024. évi nyári olimpiai játékokra szállítja a hazai sportolókat. A Team Hungary dizájnt viselő repülőgép többek között a Budapest és Párizs-Orly útvonalon fog repülni a mai naptól kezdődően.

A Wizz Air február végén együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra, biztosítva számukra, hogy időben és a lehető legkényelmesebben jussanak el az ötkarikás játékok helyszínére. Az olimpikonok menetrendszerű járattal utaznak, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

A Magyar Olimpiai Csapat létszáma a mai napon 161 fő, ami az elkövetkező néhány hétben még nőni fog, számításaink szerint körülbelül 180 és 190 között lesz a sportolói küldöttség létszáma a tartalékokkal együttmondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke – „Büszkék vagyunk rá, hogy várhatóan túlszárnyaljuk a tokiói létszámot, amint arra is, hogy ezzel a különleges festésű repülőgéppel utazhat a csapat összes tagja az olimpiára, és bízunk benne, hogy augusztus 12-én minél többen jönnek majd haza az aranygéppel, és hogy lesz okunk az ünneplésre. Korábban irigykedve néztük más nemzetek olimpiai gépét, nagyon örülök, hogy most a magyar sportolók is már az odaúton érezhetik, mennyire fontosak, hogy milyen sokan támogatják őket – amit ezúton is nagyon köszönök a Wizz Airnek.”

Ötvenhét nap van hátra az olimpia rajtjáig, minden nap érezzük a közelségét, a sportirányítás pedig a Magyar Olimpiai Bizottsággal szorosan együttműködve továbbra is igyekszik mindent megtenni azért, hogy minden feltétel adott legyen kiváló sportolóink számára ahhoz, hogy Párizsban, abban a valamivel több mint két hétben teljesítményük legjavát tudják nyújtani”mondta dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Hozzátette, sporttörténeti pillanat, hogy a magyar csapat ilyen exkluzív, egyedi dizájnnal ellátott géppel utazhat a magyar főváros és a játékok helyszíne között.

A különleges festésű Team Hungary repülőgép megjelenésén a Wizz Air csapata mellett egy főként mérnökökből álló, 13 fős szakmai csapat dolgozott két hónapon keresztül. A jármű két oldalán található, 50 apróbb darabból álló grafikát egy külön erre a célra fejlesztett szoftver segítségével alkották meg, míg maga a dekoráció felvitele egy hétig tartott.

Nagyon büszkék vagyunk erre a repülőgépre, és arra, hogy a MOB hivatalos partnereként kifejezhetjük támogatásunkat a magyar sportolók, és nem utolsó sorban a magyar utasok felé. A repülőgép, amely a világ egyik legfiatalabb flottájának részét képezi, tavasszal érkezett meg hozzánk a hamburgi Airbus gyárból. A legmodernebb technológiával készült Airbus A321neo-val azt is biztosítjuk, hogy a magyar utasok mellett a magyar versenyzők is minél kényelmesebben utazhassanak velünk Párizsba, és ott nagyszerű eredményeket érhessenek el” – mondta Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési vezetője.

A Wizz Air 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve hat új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. Az utazni vágyók hamarosan Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is közvetlenül repülhetnek. Jegyek Párizsba, vagy a Wizz Air bármely úti céljára a légitársaság weboldalán, valamint mobilapplikációján keresztül foglalhatók.

1 A CAPA – Centre for Aviation Awards 2022-es és 2023-as díja alapján

Fotók: MTI/Kovács Tamás, RedLemon, Berta István