A KLM júliustól legalább két hónapra leállítja tel-avivi járatait

    A KLM holland légitársaság júliustól ismét leállítja az tel-avivi járatait biztonsági kockázatokra hivatkozva – közölte az NL Times című angol nyelvű holland hírportál hétfőn.

    A KLM tájékoztatása szerint az ideiglenes intézkedés legalább augusztus végéig marad érvényben, mivel a légitársaság jelenleg nem tartja teljes mértékben biztonságosnak az izraeli város légikikötőjét “a folyamatban lévő konfliktus miatt”.


    A hírportál emlékeztetett, a KLM járatait a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i támadását követően, a Gázai övezetben indított izraeli offenzíva kezdete után függesztette fel ideiglenesen, majd később helyreállította a légiközlekedést. A légitársaság áprilisban rövid időre ismét felfüggesztette a tel-avivi járatait az Irán által Izrael ellen elkövetett drón- és rakétatámadás miatt. A légitársaság később ismét biztonságosnak ítélte a helyzetet ahhoz, hogy Tel-Avivba repüljön.


    Jelenleg a Schiphol és Tel-Aviv közötti járatok mindkét irányban a ciprusi Lárnaka repülőtéren történő “speciális leszállással” működnek június végéig, hogy – mint tájékoztattak – a KLM legénységének ne kelljen Izraelben éjszakáznia.


    Azok az utasoknak, akiknek jegyük van Tel Avivba vagy egy onnan induló KLM-járatra, és utazásuk július 1. és augusztus 31. közötti időszakra esik, jegyüket átfoglalják, vagy visszakapják annak árát – tájékoztatott a holland légitársaság szóvivője a hírportál beszámolója szerint.