Táskás szemek és férfias arc… Audis maratonistából testépítő

Kitartás, küzdeni akarás, tudásvágy és harmónia – ezek mind jellemzik Fehér Szilviát, az Audi Hungaria logisztikusát, aki támogató kollégáinak köszönhetően nem csak a munkájában, de a sportban is kiteljesedhet. Sikeres édesanya, de nem fél olykor megmutatni súlyzókkal épített kockáit sem.

Exkluzív Audi podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

„2011 nyarán, egészen pontosan 6. hó 6-án kezdtem a munkát a vállalatnál, ez olyan szép kerek dátum, hogy könnyű volt megjegyezni. Tolna megyéből származom, de Pécsen végeztem az egyetemen és végül kalandos út során sodort az élet Győrbe, azon belül is a négykarikás vállalathoz” – kezdett mesélni Fehér Szilvia, aki eredetileg környezetszociológusként végzett, mégis a logisztikában találta meg a számításait.

„Szülővárosom környékén borászatoknál, pincészetekben kezdtem el dolgozni nyaranta. Volt olyan szezon, hogy a borkóstoltatás mellett a logisztikai részlegen dolgozó kollégákat helyettesítettem, így egyre több gyakorlati tapasztalatot szereztem. Az évek múlásával viszont hiányzott valami az életemből, szerettem az egyetemvárosok hangulatát, ezért a választás Győrre esett.”

„Rábukkantam egy álláslehetőségre az Audinál és beadtam a pályázatomat. A jól sikerült interjú után a széria logisztikára kerültem, és széria diszpósként kezdtem el dolgozni. Jó pár évet eltöltöttem ezen a területen, viszont idővel szerettem volna más jellegű munkát is kipróbálni. Szerencsére a vezetőim mindig megértőek és támogatóak voltak, segítettek abban, hogy megtaláljam a nekem legmegfelelőbb területet.”

Az Audi Hungariánál kipróbálhatta magát mechanikus programtervező és felrakástervezőként, valamint végzett diszponens feladatokat is. Az újabb izgalom akkor érkezett meg a karrierjébe, amikor kiderült, hogy elkezdik a második külső logisztikai központ építését az Ipari Parkban.

„Olyan szakemberre volt szükség a szérialogisztikáról, akinek már sokféle logisztikai folyamatban van tapasztalata: diszponált, tervezett mechanikus programfelrakást, tudja mi az a programtervezés vagy a motorprogramtervezés.”

„Rengeteg területtel dolgoztam együtt korábban is, jól átláttam a feladatokat ahhoz, hogy egy ekkora projektet meg tudjunk valósítani. Így lettem a szérialogisztika oldaláról az egyik szakterületi megbízottja a feladatnak. A célunk az volt, hogy logisztikai élettel megtöltsük meg a csarnokot. Mire minden a helyére került és végeztünk a projekttel már 8 hónapos kismama voltam.”

„A munkám során a jövőbeli logisztikai folyamatokkal és azok rendszertechnikai megvalósíthatóságával, valamint az aktuális logisztikai problémákkal is foglalkozom. Hozzám tartozik az egyik külső logisztikai központ (LOC2) és egyéb motorgyártó sorok, illetve az egyik áruátvételi csarnok is. Ugyan felosztjuk a területeket és a feladatokat, de sokoldalú  a munkám. Ismernem kell a fizikai folyamatokat, de rendszertechnikailag is ott kell lennem fejben. Tehát az SAP-s és a valóságban zajló folyamatok is érintenek. Rengeteg társterülettel dolgozunk együtt hiszen egy ötlet megvalósításáig megannyi folyamat vezet. A legszélsőségesebb helyzetekben is szükséges tesztelni minden apró részletet, mert tudnunk kell, hogy úgy működik-e ahogyan azt mi szeretnénk. Ha mindezen sikeresen túlvagyunk, már mehet is élesben.”

„Ahogyan az életünkben, úgy a jármű és motorgyárgyártásban is folyamatos a transzformáció. Mindig a jobb és hatékonyabb működésre törekszünk, amihez kell a folyamatos megújulás és javítás. Szeretem a munkám, mert engem is a fejlődésre és a tanulásra ösztönöz.”

A logisztika hatalmas területet fed le az Audi Hungariánál, így munkájuk része az is, amikor egy új motor, vagy motorcsalád költözik Győrbe. Kivették részüket a legújabb elektromos-motorgyártó sor építéséből is. „Egyszerre dolgozunk a jelenben és a jövőben. Fehér Szilviának, akinek a fejlődés és a tanulás a munka mellett a magánéletében is rendkívül fontos. Néhány éve kezdett el komolyabban testépítéssel foglalkozni, de hogy milyen út vezetett idáig, azt maga mondja el.”

„Mindig mozgékony életet éltem, de az őrületes mozgáshiányt szülés után kezdtem el érezni. A kisbabám nem volt az alvás bajnoka, sokszor csak a mozgó babakocsiban sikerült elaltatni. Ekkor kezdődött minden: először csak sétáltunk, majd kocogtunk, később futóbabakocsival jártuk a térséget. Majd egyszer csak azon kaptam magam, hogy lefutottam a félmaratont. Később már csapattal jártam az ország legnevesebb futóversenyeit.”

„Szerettem futni, viszont nem tudtam a tempómon gyorsítani. Elhatároztam, hogy lefutom a maratont, viszont ahhoz nem elég, hogy gyűröm magam mögött a kilométereket, így elkezdtem edzőterembe járni. Kifejezetten felsőtestre edzettem, hogy a kartempómmal még jobban tudjam magam húzni és javítani az időmön. Az egyik megmérettetés alkalmával kiment a bokám és fel kellett adnom a versenyt. A sípcsontom és az oda tapadó csonthártyámat is megzúztam, ami miatt már nem tudtam hosszú távokat futni, mankóra kényszerültem. Nem akartam feladni, így a félmaratonnak még nekiálltam, de fájdalmas volt.” – fogalmazott Fehér Szilvia.

Majd váltott és a futócipőt súlyzókra cserélte. „Bolla Adrienn személyi edzőnek köszönhetően újra megtaláltam a saját motivációmat a sportban. Segített az igényeimnek megfelelően összeállítani az edzéstervemet, azonban a testépítés sosem volt célom, csak szerettem volna formálni a testemen. Kértem Adritól, hogy keressük meg újra a hasizom kockáimat, amihez új edzésterv és étkezés kellett. Elég hamar látszódott az eredmény, izmosodtam. Jelentkeztem az edzőterem házi versenyére, de az sajnos elmaradt. Először elszomorodtam, mert hónapokon át készültem, aztán jött az ötlet az edzőmtől, hogy próbáljunk ki egy hivatalos testépítő versenyt. Gondoltam nincs veszteni valóm, vágjunk bele! Persze addig még volt munka rendesen, megtanultam pózolni, tűsarkúban járni és végül elindultam a szezon utolsó megmérettetésén. Életem első versenye olyan jól sikerült, hogy két ezüst és egy bronz éremmel tértem haza. Bikini fitness, sportmodell és anyuka kategóriában versenyeztem.”

„Az átváltozás és az odáig vezető út, amit bejártam fantasztikus volt. Amikor belenéztem a tükörbe, el sem hittem, hogy én vagyok. Persze nem csak fizikai erő kell mindehhez, fejben is ott kell lenni. – hangsúlyozta.

„Óriási szerencsém van, rendkívül elfogadó közegben dolgozom és a családom is mindenben támogat. Nélkülük nem érhettem volna el ilyen sikereket. Óriási lojalitás kell mind a három fél részéről: a munkahelyem, a családom és a magam részéről is. Igyekszem a balanszot a mindennapokban tartani” – fűzte hozzá Fehér Szilvia, aki ugyan hobbiként tekint a sportra, de igyekszik minél több hazai versenyen kipróbálni magát.

”Nekem nem az számít hány megmérettetésen veszek részt. Sőt, a kisebb versenyek eddig sokkal több élményt adtak nekem, mint a nagyobbak. Folytatom ezt az utat, további versenyeken szeretnék indulni natural kategóriákban. Ez egyfajta játék nekem, ami által fejlődhetek és még többet kihozhatok magamból. Aki kiáll egy ilyen színpadra, az büszke lehet magára, mert tudom, hogy mennyi munka van mögötte az eredménytől függetlenül. Az elismerés akkor is jár!”