Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Az ikonikus Silverstone versenypályán egy teljes körön át tartotta a tempót a háromszoros Formula-1 világbajnok RB20 autójával a Red Bull Drone 1

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

Az esős időjárás ugyan kissé hektikussá tette a felkészülést, viszont a végeredmény egy olyan látványvilág, amely alapjaiban megváltoztathatja a Formula-1 nézői élményét. A frissen közzétett videón megtekinthető a világ első megszakítás nélküli FPV-felvétele, amelyet egy olyan kézi vezérlésű, egyedi építésű drónnal, a Red Bull Drone 1-nal készítettek, amelyet kifejezetten arra a kihívásra terveztek, hogy több mint 300 km/órás sebességgel lépést tartson a világbajnok legújabb versenyautójával.

Max Verstappent lenyűgözte a technológia: „Nem tudtam, hogy vezetés közben követett engem, és néhány helyen nagyon közel volt hozzám, szóval nagyon jó látni a felvételt.”

Shaggy és a fejlesztők hatalmas potenciált látnak a drón kamera technológiájában – az eszközre még további tesztelések várnak, hogy kiváló minőségű live streamre is használhassák.

„Nagyon klassz lenne, ha egy drón fedezhetné a teljes pályát az élő versenyeken, de talán a jövőben még több drónt is használhatunk majd. Ki tudja?” – tette hozzá Hogenbirk.