Magyar készpénzmentes fizetési megoldást alkalmaznak a Bahreini Nagydíjon is

    A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét vezeti be a szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) – közölte a magyar társaság az MTI-vel.


    A Bahreini Nagydíj idén teljesen készpénzmentes lesz. A látogatók választhatnak, hogy a meglévő fizikai vagy digitális bankkártyáikat használják, vagy készpénzt töltenek fel egy “BIC PAY” plasztikkártyára a 7 kijelölt feltöltő standnál, vagy a mobil feltöltőpontokon.


    A kártyát használó látogatók a fel nem használt egyenlegüket a rendezvény végeztével visszaválthatják. A kereskedők a Festipay integrált POS-termináljait használják majd digitális fizetésre, a termékek kezelésére, a készletellenőrzésre.


    A magyar alapítású Festipay Közép-Kelet-Európa vezető digitális fizetési és integrált rendezvényszervezési szolgáltatója fesztiválok, rendezvények és helyszínek számára, 13 országban van jelen. 2023-ban a vállalat nettó árbevétele elérte az 1,2 milliárd forintot a 2022-es 902 millió forint után. Adózott eredménye 2022-ben 62 millió forint volt, a tavalyi évről még nincs adat.


    A társaság alkalmazottainak száma 10 fő, de fesztiválokon – mint például a Sziget Fesztivál – 300-400 között van a szezonális munkatársaik száma.