Debrecenből indít járatot Isztambulba a Wizz Air

    Közvetlen járatot indít Debrecenből Isztambulba a Wizz Air április 14-től, a repülőgép szerdán és vasárnap fog közlekedni – jelentette be a légitársaság szerdán.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelték, Antalya mellett Isztambul a második török város, amely hamarosan Debrecenből is közvetlenül elérhetővé válik repülővel. Ezzel Magyarországról négy útvonalon közlekednek Wizz Air járatok Törökországba – tették hozzá.


    Vincze Tamás, a Debrecen International Airport Kft. fejlesztési igazgatója a közleményben hangsúlyozta, az elmúlt években a rómaihoz hasonlóan az isztambuli járat is kimagasló eredményeket ért el.


    Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere a közleményben megerősítette, hogy a légitársaság elkötelezett a Magyarország és Törökország közti kínálat fejlesztésében, ezért bíznak abban, hogy az új útvonallal tovább erősödhet a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolata.


    A Wizz Air jelenleg 198 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, 2023-ban megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját. A múlt évben több mint 60,3 millió utast szállított, amely mintegy 32 százalékos növekedés 2022-höz képest. Magyarországon – a budapesti és debreceni bázist együttvéve – 5,2 millió utast repített a Wizz Air 2023-ban.

Felfüggeszti huszonegy romániai járatát a Wizz Air