A Luminar és a Mercedes-Benz a Mercedes-AMG PETRONAS csapattal a Forma-1-re terjeszti ki együttműködését

A partnerség a Luminar technológiáját használja fel a világ legbiztonságosabb biztonsági autójának létrehozására. A hivatalos FIA F1® Safety Car, a Mercedes-AMG GT Black Series víziója a 2024-es CES kiállításon lesz látható a Luminar standjában (West Hall 5917).

A vezető globális autóipari technológiai vállalat, a Luminar és a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team ma bejelentette új stratégiai együttműködését, amely a Luminar és a Mercedes-Benz meglévő fejlesztési munkáját hasznosítja, hogy a Luminar technológiáját integrálja a hivatalos FIA F1® Safety Carba, ezzel a munkával 2024-től kezdődően.

A LiDAR, amely a Light and Detection Ranging rövidítése, lézereket használ a környező környezet rendkívül részletes 3D-s térképének elkészítéséhez. A Luminar LiDAR az AI szoftverével párosulva egyedülállóan lehetővé teszi a precíz objektumészlelést nagyobb sebességnél és kedvezőtlen vezetési körülmények között. A Luminar technológiája a chipszinttől felfelé, magasabb hullámhosszon épül fel, ami lehetővé teszi, hogy akár 250 méter távolságból is lássa az úttörmeléket, és akár 500 méterrel előtte lévő tárgyakat.

Az álló és mozgó tárgyak nagy sebességgel és széles tartományban történő észlelésének képessége miatt a Luminar LiDAR kiválóan illeszkedik a hivatalos FIA F1® biztonsági autóhoz. A Luminar és a Mercedes-AMG együtt dolgoznak azon, hogy a Luminar technológiáját a Mercedes-AMG GT Black Series tetővonalába integrálják.

Amint működőképes, az érzékelő a Nemzetközi Autószövetség (FIA) és a Formula 1® szabályozási megfelelésnek és jóváhagyásnak megfelelően, valamint az FIA Forma-1 előírásainak megfelelően valós idejű 3D-s térképet készít a környezetről, megelőzve a FIA F1® Safety Car, amely különösen javítja a biztonsági autó pilótájának azon képességét, hogy felmérje a helyzetet a pályán, miközben fenntartja a szükséges nagy sebességet.

„A Luminar technológiája mindig is a teljesítmény határainak feszegetéséről szólt, miközben javítja az autók biztonságát – és az F1-gyel a Mercedes-AMG a végletekig emeli az autóipar rajongóinak világszínvonalán” – mondta Austin Russell, a Luminar alapítója és vezérigazgatója. „Ugyanazt a vezető technológiát, amelyet a Mercedes-Benzzel közösen fejlesztettek ki szériaautóikhoz, megosztják majd a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Teammel is, amely a várostól az autópályán át a pályáig bármilyen sebességnél bemutatja a teljesítmény és a biztonság előnyeit.”

Markus Schäfer, a Mercedes-Benz AG technológiai vezérigazgató-helyettese és a Mercedes-AMG PETRONAS F1 csapatának nem ügyvezető elnöke így nyilatkozott: „A Forma-1-es csapatunkkal való együttműködés a Mercedes-Benz és a Luminar között fennálló partnerség természetes kiterjesztése, amely segít megvalósítani elképzelésünket balesetmentes vezetés Mercedes szériaautókkal. A Mercedes-Benz mindig is élen járt az innováció és a biztonság terén, és alig várjuk, hogy folytathassuk a Luminarral végzett fejlesztési erőfeszítéseinket, hogy ezt a technológiát az F1-es csapatunkba is eljuttassuk.”

Toto Wolff, vezérigazgató és csapatfőnök hozzátette: „Örülök, hogy elindítottuk ezt az új partnerséget a Luminarral. Nagyon lenyűgözött az eddigi útjuk, a technológiájuk és az elvégzett munkájuk. Ez egy igazán izgalmas és innovatív terület, amely messzemenő kihatással lesz az autóiparra és általában a mobilitásra. Együttműködésünk a Luminar és a Mercedes-Benz közötti kezdeti fejlesztési munkát alapkőként fogja felhasználni, és izgatottan várom, hogyan építhetünk erre. A Luminar innovációs és vállalkozói kultúrája is hihetetlenül jól illeszkedik saját szellemiségünkhöz és értékeinkhez, így ez egy természetes együttműködés.”

A hivatalos FIA F1® Safety Car, a Mercedes-AMG GT Black Series, amely a Luminar LiDAR tetőintegráció kezdeti koncepciójával van felszerelve, a Luminar standjában, a West Hall 5917-ben látható a 2024-es CES-en, január 9-én, kedden 12 órakor PT. január 12-ig, péntekig.

A Luminarról
A Luminar egy globális autóipari technológiai vállalat, amely a járművek biztonságának és autonómiájának új korszakát nyitja meg. Az elmúlt évtizedben a Luminar fejlett hardvert és szoftvert/AI platformot épített fel, hogy lehetővé tegye több mint 50 iparági partnerének, köztük a globális autóipari OEM-ek többségének. A Volvo Cars és a Mercedes-Benz fogyasztói járműprogramjaitól a technológiai partnerségekig, köztük az NVIDIA-hoz és a Mobileye-ig, a Luminar az első olyan autóipari technológiai vállalat lesz, amely lehetővé teszi a következő generációs biztonsági és autonóm képességeket a globális sorozatgyártású járművek számára.

További információért látogasson el a www.luminartech.com oldalra.