Bővíti Budapest-Peking közötti járatai számát az Air China

    Az Air China áprilistól heti háromra bővíti a Peking és Budapest közötti járatainak számát a jelenlegi kettőről, továbbá a China Southern Airlines-szal is egyeztetnek a két ország közötti összeköttetés további bővítéséről – tájékoztatta a Budapest Airport pénteken az MTI-t.

    A kínai nemzeti légitársaság 2015-ben indította el közvetlen Budapest-Peking járatát, amelyet a járvány idején szüneteltetett. A két főváros közötti közvetlen légi forgalom 2022 nyarán újraindult, majd 2023 márciusában néhány hónapra ismét felfüggesztették a szolgáltatást. Tavaly júniusban heti két járattal teremtették meg újra a közvetlen légi kapcsolatot.


    Magyarország és Kína között jelenleg két légitársaság heti nyolc járata közlekedik: az Air China mellett a China Eastern Airlines üzemeltet járatokat a magyar fővárosba – közölték.


    Négy kínai nagyváros, Peking, Csungking, Sanghaj és Ningbo érhető el közvetlenül, átszállás nélkül Budapestről.


    A Budapest Airport a China Southern Airlines-szal is egyeztet új járatok indításáról.
    A kínai légitársaságok a 2019-es székkapacitásnál 34 százalékkal többet kínáltak 2023-ban, a Budapest Airport 2024-ben további bővülésre számít.


    Annak ellenére, hogy Kína csak 2023 második negyedévében nyitott Európa felé, a heti nyolc közvetlen járatnak köszönhetően a 2019-es magyarországi utasforgalom több mint fele visszaépült tavaly – tájékoztattak.