Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai utasszállító repülő, mert a levegőben nyílás keletkezett a gép törzsén

Online news in mobile phone. Close up of smartphone screen. Man reading articles in application. Hand holding smart device. Mockup website. Newspaper and portal on internet.

    Az amerikai légiközlekedési hatóság felszállási tilalmat rendelt el szombaton a Boeing 737-9 MAX repülőgépekre, miután egy új utasszállító kényszerleszállásra hajtott végre, mivel levált a gép borításának egy része, így az ablak helyén nyílás keletkezett a törzsön.

    Az Alaska Airlines Portlandből Kaliforniába közlekedő járatán alig 6 perccel a felszállás után mintegy 5 ezer méteres magasságban alakult ki a veszélyes helyzet, amelyben a hirtelen nyomáscsökkenés következtében utasok mobiltelefonját szippantotta ki a levegő, és egy közelben ülő gyermek felső ruházatát is elragadta. Beszámolók szerint az utastérnek közvetlenül azon a részén, ahol az ablak kiszakadt nem ült senki.


    A pilóták rögtön elrendelték az oxigénmaszkok használatát, vészjelzést adtak le, visszafordultak és nem sokkal később landoltak Portland repülőterén.


    A közlések szerint a Boeing-modell esetében gépenként 4-8 órát vesz igénybe a felülvizsgálat, ami világszerte 171 gépet érint annak érdekében, hogy kiküszöböljék az eset megismétlődését.

#ZSENI (volt) – Repülőgép hajtóművébe mászva halt meg egy utas Salt Lake City repülőterén