Egyesíti erejét az SAP és a Mercedes-AMG PETRONAS Forma-1 csapat a versenypályán és azon kívül

2023 Miami Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek

Több évre szóló partnerséget jelentett be az SAP a Mercedes-AMG PETRONAS Forma-1 csapattal. A 2024-ben induló együttműködés célja az üzemeltetési hatékonyság erősítése és a telemetrikus adatok új megközelítésű feldolgozásával nyerhető teljesítménytartalékok feltárása. A csapat az SAP S/4HANA Cloud alapjain fedezheti fel a mesterséges intelligencia és felhőmegoldások nyújtotta előnyöket, többek közt az előrejelzésekben, az elemzésekben, a döntéshozatal támogatásában és az erőforrások optimalizálásában.

A Forma 1-ben a hatékonyság a siker sarokköve. A Forma-1 korlátozza, hogy a csapatok évente mennyit költhetnek, súlyosan büntetve, ha ezt túllépik. Ezért a Mercedes-AMG PETRONAS költségkeretének legjobb kihasználása és a csapat összetett ellátási láncának optimalizálása lesz az SAP-vel kötött együttműködés két fő területe. A csapat az SAP S/4HANA Finance megoldás segítségével navigál ezen a bonyolult pályán, hogy az erőforrásokat hatékonyabban használja, akár megtakarítást is elérve. Az SAP üzleti AI technológiáját beágyazva a csapat előre láthatja a kiadásokat, előrejelezheti a végső költségvetési igényeket, és optimalizálhatja mind a beszerzési folyamatot, mind a raktározott készleteket. A csapat korszerű működéséhez az SAP S/4HANA Cloud biztonságos és jövőbiztos felhőkörnyezetet biztosít. A csapat az SAP Build megoldásait és az SAP Business Technology Platform előnyeit is kihasználhatja az átlátható, intelligens vállalati architektúra megvalósítása érdekében, hogy a szervezet különböző forrásaiból származó adatokat egyben láthassák át. Ezáltal a kritikus autóalkatrészek átfutási ideje lerövidülhet, ami segíthet a versenyhétvégéken a zökkenőmentes alkatrészutánpótlás biztosításában.

A Forma-1 a világ egyik leginnovatívabb technológiai sportja, ahol a legapróbb fejlesztéseknek is óriási hordereje lehet a végső eredmény tekintetében. Egy ilyen globális együttműködés más üzleti területeken is azt demonstrálja ügyfeleinknek, hogy az SAP rendszerei a mérnöki precizitással megtervezett fejlesztési környezetben is helytállnak” – mondta el az együttműködés kapcsán Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

Ez a partnerség egyben új modell is az autóipar számára. A Forma-1 az a hely, ahol az autóipar a legújabb fejlesztéseit teszteli. Ugyanakkor az SAP és a Mercedes-AMG PETRONAS együttműködése olyan, egyedi helyzetekben érlelt vállalati innovációkat is létre fog hozni, amelyek a későbbiekben más SAP-ügyfelek üzleti tevékenységét is szolgálják.

Nagy örömmel jelentettük be, hogy az SAP a Mercedes-AMG PETRONAS hivatalos csapattársa lett” – mondta Toto Wolff, a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team vezérigazgatója és csapatfőnöke. “Közös a múltunk és az elköteleződésünk a fejlődés iránt, ez biztosan hozzájárul majd a pályán nyújtott teljesítményünkhöz. Az SAP globálisan vezető szerepet tölt be a maga területén, nem is kívánhatnánk jobb támogató partnert a következő években megcélzott eredményeink eléréséhez.”

Az új Mercedes-AMG GLC Coupé energiaellátása