Giccs a lelke mindennek!

A Mikulástroli (#trogiccsbusz) idén is a Városháza Parkból indul fővárosi ajándékgyűjtő útjára. Az immáron kilencedik alkalommal ünnepi díszbe öltöztetett járművön december 5-től, keddtől december 18-ig, hétfőig a Mikulás és segítője várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK és a BKV Zrt. idén is eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán december 18-ig, hétfőig lehet utazni, azt követően január 7-ig, vasárnapig fénytroliként közlekedik.

#giccskorszak – Elindultak a fényvillamosok és fénybuszok Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester és dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója indította útjára a Mikulástrolit december 5-én, kedden a Városháza Parkból, a Cipősdoboz vár mellől. A 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán bárki találkozhat a Mikulással. A BKK ügyfelei december 18-ig, hétfőig nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 20. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót. A Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatják el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeiben örvendeztetik meg a gyerekeket. A kezdeményezésről a ciposdoboz.hu oldalon számos hasznos információ található.

A cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

  • Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII., Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)
  • Kelenföld ügyfélközpont (XI., Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)
  • Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II., Széll Kálmán tér, metróállomás)
  • Szentlélek tér ügyfélközpont (III., Szentlélek tér, HÉV-állomás)

Az ünnepi külső mellett a Mikulástrolin dekoratív utastér fogadja a BKK ügyfeleit, ahol a Mikulás és a Manó személyesen veszi át a gyerekeknek szánt adományokat.

A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a járat elérését.

A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről ezen a linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19. és január 7. között tovább közlekedik az említett trolivonalakon. A Mikulástroli mellett egy szóló típusú fénytroli is közlekedik a városban, menetrendje szintén a fenti linkeken megtalálható.

Budapesti Közlekedési Központ

Miskolcon is elindult a giccslamos