Jancsiminiszter is megszólalt a sápi súlyos vonatbeleset kapcsán

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a vétlen vonat vezetője, amikor összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett – hangzott el a MÁV Zrt. helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

“Első az emberélet, második a felelősség kérdése” – írta az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán azzal összefüggésben, hogy szerda hajnalban egy tehervonat egy várakozó személyvonatba rohant a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomáson. Lázár János szerint valószínűsíthető, hogy a balesetet nem műszaki probléma okozta.

    Lázár János közölte, hogy súlyos vonatszerencsétlenség történt Sáp és Báránd állomások között, egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatba.


    “Négy utas és egy jegyvizsgáló könnyebb, a mozdonyvezetőnk azonban súlyos sérüléseket szenvedett– fogalmazott. Hozzátette, hogy a mozdonyvezetőt a katasztrófavédelem munkatársainak több órás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd mentőhelikopter vitte a debreceni kórházba.


    A vasúttársaság és a rendőrség szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit, az első eredmények alapján az valószínűsíthető, hogy a szerencsétlenséget nem műszaki probléma okozta – írta a miniszter, aki gyors gyógyulást és teljes felépülést kívánt minden sérültnek.