A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa

Ez a különleges gitár a McLaren Speedtail XP2 prototípusból merít ihletet, amely Saragon Quartz színre festett.

Egy “lantmester” a floridai Miamiban megalkotott egy egyedi gitárt, amely az egyik McLaren Speedtail prototípusból merít ihletet, amelyet a brit márka a Hyper-GT fejlesztése során használt.

Ennek a különleges gitárnak a megalkotását Dean Gordon a Virtus modelljével kezdte, és a testet régi könnyű égerfából készítette, míg a nyakát mesteri minőségű lángolt juharból készítette. A gitár alsó kürtjét repülőgép-minőségű alumíniumból marták, és a fogólap ébenfa konstrukciót használ.

A gitárt inspiráló Speedtail prototípus XP2 néven ismert, és Saragon Quartz színnel van festve. Gordon gitárja hasonló ezüst árnyalatú, és az autóhoz hasonlóan nagy darab szénszálat tartalmaz a hátlapon. A McLaren Speedtail XP2 prototípusa, amelyet a Johnny Bohmer próbapályán több mint 30-szor hajtott 250 mérföld/óra végsebességre, a Saragon Quartz festéket Oxblood Red kárpittal párosítja az utastérben.

A gitár is megismétli ezeket a piros elemeket a vezetékek üregeiben, míg a gitár nyaka fekete szatén bevonatot és szénszálas laminált bevonatot kapott a fejrész hátulján, hogy utánozza az XP2 szatén karbon ajtóküszöbeit. Egy maroknyi egyéb piros akcentus is megtalálható, valamint a Speedtail motorburkolatához illeszkedő, lézerrel maratott részletek és a hátsó különböző külső részletek.

„Mivel a McLaren az élvonalbeli dizájn szinonimája és a határok feszegetése, az autóipar által ihletett gitársoromhoz nem volt ötletes inspiráció” – mondta Gordon. „Ezek a gitárok az én művészi gyakorlatom, ahol nem csak arra törekszem, hogy a lehető legjobban játszó és hangzó gitárokat készítsem, hanem a szokásosnál nagyobb művészi fellángolást is teszek rajtuk. A Speedtail tökéletes múzsa volt.”