Hétvégén szezonzáró futam a fotelralisták bajnokságában

{"Source" : "GeForce SHARE", "B64" : "eyJEUlNBcHBOYW1lIiA6ICJkaXJ0cmFsbHkyLmV4ZSIsICJEUlNQcm9maWxlTmFtZSIgOiAiRGlydCBSYWxseSAyIiwgIlNob3J0TmFtZSIgOiAiZGlydF9yYWxseV8yLjAiLCAiQ21zSWQiIDogMTAxMDcyNjExfQ=="}

Senki sem gondolta év elején, hogy ilyen szoros csatákat hoz majd a ralit kedvelő szimulátorosok bajnoksága, a K&H SIM Liga powered by HUMDA sorozata. Hét lejátszott forduló után nem volt olyan futamgyőztes, aki duplázni tudott volna és ennek megfelelően a ponttáblázat eleje is nagyon szoros, az utolsó versenyen elért eredmény fogja eldönteni a dobogó sorsát! A NORD-ORIENT Virtuális Monte-Carlo Rally nem könnyíti majd meg a játékosok dolgát…

Ugyan már küszöbön a legújabb ralis szimulátor program bemutatója, de az EA SPORTS WRC premierje előtt még befejeződik a Dirt Rally 2.0 játékon futó ralibajnokság, amely a K&H SIM Liga powered by HUMDA ralis sorozata. Nyolc forduló szerepelt a versenynaptárban és a terveknek megfelelően szeptember utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a zárófutam, ahol eldől, kik lesznek azok, akik a K&H által felajánlott pénzjutalmakat bezsebelhetik.

A lezajlott hét versenyen hét különböző győztes szerezte meg a futamonként járó legtöbb pontot és a bajnokság kiírásának megfelelően a legrosszabb eredmény minuszolása után fog kialakulni a végső sorrend. Jelenleg akár a bajnoki ponttáblázat első öt helyezettjéből bárki felállhat a dobogó legfelső fokára, de ha figyelembe vesszük a legrosszabb eredmény elhagyását, akkor még szorosabb az élmezőny. Így Kasza Kristóf és Molnár Alex ki-ki nyer meccset vívhatnak és aki előrébb végez közülük a NORD-ORIENT Virtuális Monte-Carlo Rally-n, nagy valószínűséggel az lesz a bajnok! Természetesen ebbe még beleszólhat Fónagy Kristóf és a többiek is.

A zárófutam különös nehézségeket rejt magában, hiszen a Monaco-i pályák különböző tapadási viszonyokkal várják a versenyzőket, egy szakaszon belül megtalálható száraz aszfalt, jeges és havas rész is. Ennek megfelelően az eddigieknél még nagyobb szerepet játszik a gumitaktika! Mivel három szakaszonként lehet gumit cserélni, időben el kell dönteni, hogy a rizikósabb aszfaltgumis szettel indul e neki valaki Monte-Carlo hegyi szerpentinjeinek, vagy a biztosabbnak tűnő szöges gumit teszi fel, megkockáztatva ezzel, hogy az aszfaltos részeken esetleg olyan hátrányt szed össze, ami a végére behozhatatlan lesz.

A sorozat hivatalos eredményközlő oldalán folyamatosan lehet követni az eredményeket és a bajnokság facebook csoportjában a versenyzők akár minden szakasz után nyilatkozhatnak, ami szintén megjelenik az eredményük mellett a Rallylive.hu weboldalon.

A futamot a szokásokhoz híven most is péntek reggel nyolc órától egészen hétfő éjfélig lehet teljesíteni. A DuEn RALLY oldala által szervezett bajnokság minden indulójának eredményes hétvégét kívánnak a rendezők!