Lajos és Russel 2025-ig a Merdzsónál

A Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapata örömmel jelenti be, hogy Lewis Hamilton és George Russell a következő két szezonban továbbra is vezeti pilótáit. A duó a 2022-es szezon kezdete óta van párban, és mindegyik pilóta hosszú távú kapcsolatot ápol a csapattal.

Lewis a 2024-es és 2025-ös szezonban a csapatnál fog vezetni, és folytatni fogja azt a történelmi kapcsolatot, amely hat pilóta- és nyolc konstruktőri világbajnokságot biztosított. Mióta csatlakozott a csapathoz, Lewis 82 győzelmet aratott és 78 pole pozíciót szerzett afelé, hogy a sportág történetének legsikeresebb versenyzőjévé váljon. A hosszabbítás biztosítja a Forma-1 történetének legsikeresebb csapat-pilóta párosításának legalább 13. évre való folytatását.

George a 2017-ben kezdődött kapcsolatát a 2025-ös szezon végéig meghosszabbította. Az akkor 18 éves játékos csatlakozott a csapat Junior programjához, mielőtt az F1-be emelkedett volna. A Williams főszereplése után 2022-ben Lewis Hamilton partnerévé léptették elő, és megszerezte első nagydíjgyőzelmét a tavalyi São Paulói Nagydíjon.

“”Picsogi” Hamilton megjegyezte:
„Minden nap arról álmodozunk, hogy a legjobbak legyünk, és az elmúlt évtizedet közösen ennek a célnak szenteltük. A csúcson lenni nem egyik napról a másikra vagy rövid időn keresztül történik, elköteleződést, kemény munkát és elhivatottságot igényel, és megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a hihetetlen csapattal bekerülhettünk a történelemkönyvekbe.

“Soha nem voltunk éhesek a győzelemre. Tanultunk minden sikerből, de minden kudarcból is. Továbbra is hajszoljuk az álmainkat, folytatjuk a küzdelmet a kihívás ellenére, és újra nyerni fogunk. Hálás vagyok a csapatnak, akik támogatott a pályán és azon kívül is. Történetünk még nem ért véget, eltökélt szándékunk, hogy együtt többet érjünk el, és addig nem állunk meg.”

George Russell kommentálta:
„Azóta nőttem fel ezzel a csapattal, amióta 2017-ben csatlakoztam a Junior programhoz. Ez az otthonom, és fantasztikus érzés meghosszabbítani különleges kapcsolatunkat 2025-ig.

„Miután tavaly a Mercedes versenyülésébe léptem, meg akartam jutalmazni azt a bizalmat és hitet, amelyet Toto és a csapat többi tagja belém fektetett. A tavalyi első pole pozícióm és futamgyőzelem feledhetetlen érzés volt. Ennél is fontosabb azonban, hogy nagyszerű volt együtt dolgozni Brackley-ben és Brixworth-ben, hogy haladjunk az autónkkal, és előmozdítsuk a fejlődésünket. Hűségük, jövőképük és kemény munkájuk inspiráló.

„Az elmúlt 18 hónapban jelentős lépéseket tettünk, és csapatként csak egyre erősebbek vagyunk. Izgatottan várom, hogy tovább építhessek erre a lendületre, ahogy haladunk 2024-ben és 2025-ben, miközben továbbra is arra koncentrálunk, hogy visszatérjünk a csapat élére.”

Toto Wolff vezérigazgató és csapatfőnök így folytatta:
„Egyszerű döntés volt folytatni a jelenlegi versenyzői felállásunkat. Nálunk van a legerősebb párosítás a rajtrácson, és mindkét pilóta döntő szerepet játszik a csapatban, hogy előre vigyenek minket. Az általuk nyújtott erő és stabilitás kulcsfontosságú építőkövei jövőbeli sikerünknek.

„Lewisszal kötött együttműködésünk az egyik legsikeresebb a sportág történetében. Mindig formalitás volt, hogy együtt folytassuk – és mindannyiunk számára energizál, ha ezt nyilvánosan megerősítjük. Tiszta autóversenyzői tulajdonságait figyelemre méltó pályafutása illusztrálja; de az együtt töltött évek alatt csapatunk oszlopává és vezetőjévé nőtte ki magát. Ezek a vezetői tulajdonságok kulcsfontosságúak, mivel arra koncentrálunk, hogy ismét a világbajnokságért küzdjünk. Az F1 legnagyobb globális sztárjaként kulcsszerepet játszott a sokszínűség, a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk formálásában is, amelyek az elkövetkező években sikereink alapját képezik.

„George generációja vezető fénye. Megfizette a belé vetett hitet, amikor 2022-ben versenyülésig emeltük. Első pole pozíciója Magyarországon és első São Paulo-i Grand Prix-győzelme az elmúlt szezon kiemelkedő pillanatai voltak. Sofőrként ötvözi a borotvaéles sebességet egy igazi harcos szívósságával. Ugyanakkor intelligenciát és a részletekre való odafigyelést is magával viszi, ami segíti őt abban, hogy tovább növekedjen, fejlődjön és fejlődjön. Természetes módon illeszkedik a csapathoz, és örülünk, hogy meghosszabbítottuk kapcsolatunkat az elkövetkező évekre.”

Markus Schäfer, nem ügyvezető elnök és a Mercedes-Benz AG műszaki igazgatója hozzátette:
„Lewis már pályafutása kezdetétől kapcsolatot alakított ki a Mercedes-Benzzel. Ez idő alatt hét pilóta-világbajnokságot, 103 futamgyőzelmet, 195 dobogós helyezést és 104 pole pozíciót szerzett. Ambíciója és a győzelem iránti elkötelezettsége felülmúlhatatlan. Határtalan pozitivitása és szenvedélye, hogy önmagát és csapatát előremozdítsa, állandó büszkeség és inspiráció mindenki számára, aki a csapathoz és a tágabb Mercedes-Benz csoporthoz kapcsolódik.

„George 2017 óta a Mercedes-Benz család szerves tagja. Miután csatlakozott a csapat Junior programjához, évről évre tovább fejlődött és kiválóan teljesít. Hihetetlen pillanat volt látni, ahogy megszerezte első Grand Prix győzelmét, és megmutatta hatalmas tehetségét. George és Lewis erős kapcsolata kiváló volt, és szilárd alapot biztosít a csapat számára.

„Izgatottak vagyunk, hogy folytatjuk ezt az utat mindkét pilótával, és várjuk, hogy a jövőben még több sikert megoszthassunk. Tudom, hogy az egész csapat motivált a szezon hátralévő részében, és folytatni kell a lendület építését 2024-re és azután is.”