Görög kövek között raliznak a fotelhuszárok

Murvás versennyel folytatódik a szimulátorosok legnépszerűbb hazai ralibajnoksága! A FARAGÓ Virtuális Görög Rally nagyon hasonlít a valós hazai ralibajnokság veszprémi pályáihoz: sok a kő, sok az ugrató, könnyű defektet kapni… Az első öt futam után szoros az élmezőny mind az abszolút értékelésben, mind a csapatbajnokságban. Az egyéni legjobbak a szezon végén, nyolc futam után a K&H jóvoltából pénzdíjat kapnak.

A DuEn RALLY oldala szervezésében negyedik éve zajlanak szimulátor versenyek. A 2023-as bajnokság összetett értékelésében már több, mint 500 versenyző neve szerepel, amivel az egyik legnépesebb mezőnyt képviselik a ralirajongó szimulátorosok a K&H SIM Liga powered by HUMDA sorozatban. A DiRT Rally 2.0 játék lehetőséget biztosít arra, hogy három különböző platformon – PC-n, PlayStation-on és XBOX-on – azonos feltételek között versenyezhessenek a játékosok, ez is az egyik oka a bajnokság népszerűségének.

A sorozat szakmai vezetője – Pannuska Dávid – a FARAGÓ Virtuális Görög Rally előtt is pályaajánló videóval segítette a versenyzőket a legjobb beállításokat megtalálni. A görög pályák különösen veszélyesek, nagyok a szakadékok, nagyok a kövek, könnyen lehet defektet kapni. Most is 12 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük az indulóknak. A futamot a szokásoknak megfelelően péntek reggeltől hétfő éjfélig lehet lejátszani. Fontos odafigyelni a szervizekre, ahol mindig ki kell cserélni az elhasználódott gumikat és a megadott időintervallumon belül el kell végezni az esetleges javításokat.

A bajnokságban eddig senkinek sem sikerült a duplázás, mind az öt lefutott versenyen különböző játékos nyerte a futamot. A bajnoki tabellán Kasza Kristóf áll az élen. Kristóf a sorozat korábbi szezonjának köszönhetően megismerkedett Hoffer Zsoltival és 2021-ben már a való világban is kipróbálhatta magát éles raliautóban Zsolt navigátoraként.

Csapatbajnokságban a TMC Rallysport minimális különbséggel áll az élen a BORÍTSATOK VISSZA! Rally Team előtt.

A FARAGÓ Görög Rally hivatalos rajtszámpaneljén fekete szalag látható, ezzel emlékeznek a szimulátorosok a Veszprém Rallye-n balesetet szenvedett versenyzőre, Nemes Csabára.