Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai

A kormány gyorsítsa fel az M0-s északi szektorának tervezését – követelték autós figyelmeztető demonstráció keretében a térség lakói pénteken a budakalászi központú 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület szervezésében.

    A tüntetők két órára, délután 3 órától 5 óráig, több mint 20 személygépkocsival lezárták az M0-s autóút Budakalászra, illetve Szentendrére vezető lehajtóját.


    Mint azt Forián-Szabó Gergely, a demonstráció főszervezője, Budakalász független alpolgármestere az MTI-nek elmondta: 15 éve, a Megyeri híd megépülése óta várnak az M0-s folytatására; azóta az autóút forgalma “rázúdul a környező településekre”, jelentősen befolyásolva a térség mintegy 100 ezer lakosának életminőségét.


    Emlékeztetett arra, hogy az északi szektor, vagyis a 10-es és 11-es főút közötti szakasz megvalósítása 2012 óta nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás, ám a munkálatok még a tervezésig sem jutottak el.


    Felidézte, hogy a tervek elkészítésére múlt év decemberében végre megkötötték a megállapodást, ám az csak akkor lép életbe, ha a kormány pénzt ad a munkára.


    Úgy fogalmazott: Budakalász és a környék települései fuldokolnak az átmenőforgalomtól, ezért szeretnék, hogy a kormányzat felgyorsítsa a tervezést.


    A demonstráció a forgalomban különösebb fennakadást nem okozott, mert az autósok a szomszédos turbó-körforgalomból ki tudtak hajtani Szentendre és Budakalász felé.