Bővítette szegedi részlegét a Lufthansa Systems Hungária

    Bővítette szegedi részlegét a Lufthansa Systems Hungária Kft., három évvel az indulás után már több mint hatvanan dolgoznak a légiközlekedési informatikai vállalatnál a Tisza-parti városban – tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.

    A közlemény szerint a kedvező földrajzi elhelyezkedés mellett a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) színvonalas informatikai képzése is indokolta, hogy a Lufthansa Systems Hungária 2020-ban Szegeden nyissa meg második irodáját. A három évvel ezelőtti indulást követően mára több mint hatvan munkavállalót számlál a csapat, a növekedés pedig töretlen, a vállalat nyitott pozícióira is jelentős az érdeklődés. A folyamatos bővülés és a munkaállomások maximális kihasználtsága azonban megkerülhetetlenné tette, hogy a szegedi csapat új, tágasabb helyszínen folytassa a munkát.


    A közleményben idézték Turcsikné Gáspár Georgina HR-vezetőt, aki közölte, a következő két évben folytatni fogják a bővülést, így jövőre akár meg is duplázhatják a dolgozók létszámát.


    A vállalat továbbra is együttműködik az egyetemi szférával, tavasszal elindította Data Engineering kurzusát az SZTE-n, és folynak az egyeztetések további kutatás-fejlesztési projektekről, amelyek eredményeivel a későbbiekben légiipari fejlesztéseket is támogathatnak.


    A Lufthansa Systems Hungária Kft. mintegy 650 informatikai szakembert foglalkoztat Magyarországon, budapesti és szegedi irodáiban, akik több mint háromszáz légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, valamint a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások.


    A Lufthansa Systems Hungária Kft. 1995-ben alakult a Lufthansa-vállalatcsoporthoz tartozó Lufthansa Systems első nemzetközi leányvállalataként. A légiközlekedési informatika egyik piacvezető vállalataként egyedülálló megoldásokat kínál a légiközlekedés szinte minden területére az útvonaltervezéstől a személyzet beosztásán át a fedélzeti szórakozásig.


    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly a Lufthansa Systems Hungária Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 13,957 milliárd forint volt, több mint 45 százalékkal meghaladva a 2021-es 9,564 milliárd forintos értéket. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 1,504 milliárd forint volt, a 2021-es 1,074 milliárd forint.