Toshihiro Mibe, a Honda globális vezérigazgatójának megjegyzése az Aston Martinnal kötött házasság kapcsán

2026-tól Honda erőforrás repíti az Aston Martin F1-es versenyautóit >>>

„Az egyik fő oka annak, hogy elhatároztuk, hogy vállaljuk az új kihívást az F1-ben, hogy a versenyzés világának csúcsformája arra törekszik, hogy fenntartható versenysorozattá váljon, ami összhangban van a Honda szén-dioxid-semlegesség felé törekvő irányával. olyan platformmá válik, amely elősegíti villamosítási technológiáink fejlesztését.

A Honda egy olyan vállalat, amely a kihívások és a világszínvonalú versenyek megnyerésével növekszik. Az új, 2026-os szabályozással a győzelem kulcsa egy kompakt, könnyű és nagy teljesítményű villanymotor lesz, nagy teljesítményű akkumulátorral, amely képes kezelni a nagy és gyors teljesítményt, valamint az energiagazdálkodási technológiát. Hiszünk abban, hogy az új kihívásból megszerzett technológiákat és know-how-t potenciálisan közvetlenül alkalmazni lehet jövőbeli tömeggyártású elektromos járműveinkre, mint például egy elektromos zászlóshajó sportmodellre, valamint az elektromosítási technológiákra különböző területeken, beleértve a jelenleg kutatás alatt álló eVTOL-t és fejlesztés.

A Honda és új partnerünk, az Aston Martin F1 Team ugyanazt az őszinte hozzáállást és eltökéltséget osztja a győzelem iránt, így a 2026-os szezontól együtt fogunk dolgozni, és Aston Martin Aramco Hondaként fogunk a bajnoki címért küzdeni.

A Honda maximálisan tiszteli az FIA-t, amely merész döntést hozott, hogy bevezeti ezeket az új és kihívásokkal teli szabályozásokat, hogy biztosítsa a versenyzési tevékenységek és a globális környezet fenntarthatóságát, valamint a Forma-1 csoportot*3, amely növeli a márka értékét. az F1-hez, és biztosítja az F1 fejlődését a világ legrangosabb autóversenyévé.”