Törölték a hétvégi Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj teljes programját az áradás miatt

Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölték a hétvégére tervezett Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj teljes programját.

    Az F1 szerdai közleménye szerint a döntés az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetéseket követően született meg.


    Az indoklás szerint a jelenlegi körülmények között lehetetlen lenne biztonságosan megrendezni a versenyhétvégét, ezen túl pedig a szervezők nem akarnak további nyomást helyezni a helyi hatóságokra és a rendvédelmi szervekre.


    Előbbiek már kedden felszólították az F1 helyszínen tartózkodó dolgozóit, hogy elővigyázatosságból hagyják el a pályát.


    “Tragikus látni, ami Imolában és a régióban történik, ahol felnőttem. Imádkozom az áldozatokért, valamint az érintett családokért és közösségekért, egyúttal szeretném kifejezni a hálámat és csodálatomat a fáradhatatlanul dolgozó mentőegységeknek, akik valódi hősök és egész Olaszország büszke lehet rájuk” – nyilatkozta a közleményben Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.


    Mohammed ben-Szulajm, az FIA elnöke szintén “szörnyűnek” nevezte a kialakult helyzetet, és kijelentette, az érintettek biztonsága és a helyreállítási folyamat az elsődleges fontosságú ebben a “nehéz időszakban”.


    A Forma-1-es vb így a jövő hétvégén sorra kerülő Monacói Nagydíjjal folytatódik.