Egy év alatt átlagosan több mint harminc százalékkal nőttek a bérek Ferihegyen

   A Budapest Airport cégcsoportnál a munkavállalói bérek egy év alatt átlagosan több mint harminc százalékkal emelkedtek – közölte a repülőtér-üzemeltető társaság hétfőn az MTI-vel.

    A közleményben hangsúlyozták, a Budapest Airport a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel tavaly két jelentős béremelést hajtott végre.


    Tavaly márciusban átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkaköröknél 15 százalékkal -, októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előre hozva további 10 százalékkal emelkedett a BUD csoport munkavállalóinak fizetése, az idén márciusban pedig végrehajtották a 2023-as béremelés második részét, így a márciusi fizetéssel érkező további 7 százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt – részletezték.


    A tájékoztatás szerint emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárda juttatás összege is. A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól kilométerenként 20 forintra nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.


    Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta, a budapesti repülőtér a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között Európa legjobbja lett, ami nem lett volna lehetséges a BUD-csoport dolgozóinak elhivatott munkája nélkül.