A “Sanyó Mi” jövőre elkezdi a “Modell S11” gyártását

A közelmúltban kiszivárogtak az internetre képek a Xiaomi hamarosan megjelenő elektromos járművéről

“Enyhén Tesla”, de az övék… 😀 😀 😀

A kínai technológiai óriás, a Xiaomi bejelentette, hogy 2024 első felében kezdi meg első elektromos járművének tömeggyártását.

A Xiaomi társalapítója és vezérigazgatója, Lei Jun a múlt héten nyilatkozott a kínai éves parlamenti összejövetelen. Megjegyezte, hogy a vállalat 2022-ben több mint 3 milliárd jüant (434,3 millió dollárt) fektetett be elektromos járművekbe, és hozzátette, hogy ideje felét a Xiaomi elektromos járművek üzletágában tölti.

„A Xiaomi autógyártása a várakozáson felül haladt, és a közelmúltban sikeresen befejezte a téli teszteket” – tette hozzá Lei, miközben a küldöttekkel beszélt az összejövetelen – írja a South China Morning Post.

Kiszivárgott kép a Xiaomi MS11-ről
A Xiaomi először 2021 elején jelentette be, hogy az autóiparba kíván bemerészkedni, de hivatalosan még nem mutatta be a világnak első elektromos autóját. Januárban azonban egy sor kép kiszivárgott az internetre, amelyeken úgy tűnik, teljes egészében az autó látható.

A jármű az MS11 nevet kapta, és egy elegáns megjelenésű szedán formáját ölti, sportos hátú sziluettel és rengeteg érdekes dizájnrészlettel. Az eleje különösen figyelemre méltó a fényszórók és a lökhárító kialakítása miatt, amely bizonyos McLaren modellekre emlékeztethet. Az alacsony felbontású fotókból az is kiderült, hogy az MS11 egy tetőre szerelt LiDAR érzékelővel és süllyesztett ajtókilincsekkel rendelkezik, ami tovább erősíti a sima és folyó felületeket, amelyek uralják a dizájnt.

Az MS11 belsejéről készült képeket nem tették közzé az interneten.

Természetesen az új EV-nek sokkal többre lesz szüksége, mint egy vonzó dizájnra, hogy sikeres legyen. Úgy tűnik, hogy a kínai elektromos járművek piaca napról napra versenyképesebb lesz, és az MS11-nek lenyűgöző specifikációkkal és technológiával kell rendelkeznie, hogy felvehesse a versenyt riválisaival. A jelenlegi jelentések szerint a CATL és a BYD által szállított akkumulátorokat fogja használni, míg az elektromos motorokat maga a Xiaomi gyártja majd.