Értékes játékkonzolt kap 500 Toyota Grand Highlander vásárló

Így lehet gyorsan elütni az időt utazás közben

Az észak-amerikai Toyota-kereskedésekbe idén nyáron érkező, hét- vagy nyolcszemélyes utastérrel rendelhető óriás szabadidő-autóhoz egy legújabb generációs Nintendo Switch és egy népszerű videójáték is jár majd ajándékba.

A 2024-es modellévű Toyota Grand Highlander – amelynek néhány órával a 2023-as Chicagói Autószalon nyitónapja előtt, február 8-án tartották a világpremierjét – egy Nintendóval való együttműködésnek köszönhetően még több élményt kínál majd az utazások időtartamára. Amikor 2023 nyarán megjelenik az amerikai kereskedésekben, az első 500 vásárló egy 150 ezer forint értékű, OLED-kijelzős Nintendo Switch konzolt kap majd hozzá ajándékba.

„Ez egy csodálatos együttműködés a Toyota és a Nintendo között. A Grand Highlander és a Switch a tökéletes páros a családi utazásokra” – mondta Chicagóban Lisa Materazzo, a Toyota Marketing csoport alelnöke.

A Nintendo Switch – OLED Modell a felcsatolható kontrollerekkel hasonló teljes méretű, mint a 2017-ben bemutatott Nintendo Switch, de 6,2 helyett már 7 colos képernyővel rendelkezik, amely ráadásul a legkorszerűbb OLED technológiának (a fénykibocsátásért felelős elektrolumineszcens réteg szerves vegyület, mely elektromos áram hatására világít) köszönhetően még élénkebb színekkel és élesebb kontraszttal teszi élvezetesebbé a játékokat. Csakúgy, mint a régi generáció, az új OLED-Modell is lehetővé teszi, hogy a tévén játsszanak vele a levehető, mozgásérzékelős Joy-Con kontrollerek és a mellékelt dokkoló segítségével. Azonban a Toyotában nem ez, hanem a hordozható üzemmód kerül majd előtérbe, amely egy, illetve több játékossal is használható. Előbbi esetben a kontrollereket a kijelző két oldalához lehet rögzíteni, utóbbinál pedig a kijelzőt a beépített állványával le lehet tenni egy asztalra, ilyenkor a két lecsatolt kontrollerrel lehet a játékokat vezérelni.

„A Nintendo Switch – OLED Modell és a Mario Kart 8 Deluxe játék további kalandokkal fűszerezi majd meg a nyári utazásokat” – mondta Devon Pritchard, a Nintendo of America értékesítési, marketing és kommunikációs ügyvezető alelnöke. „A Toyota promócióját az teszi olyan izgalmassá, hogy a Nintendo Switchcsel menet közben hordozva és tévén is lehet játszani, így bárki, aki beszáll a Grand Highlanderbe, magával viheti a rendszert, és folytathatja akár az otthon elkezdett játékmenetet is.”

Ráadásul az első 500 Toyota Grand Highlander-vásárló az OLED-kijelzős Nintendo Switch konzol mellé még a japán játékgyártó második legnépszerűbb játékát, a 20 ezer forintot érő Mario Kart 8 Deluxe-ot is megkapja, a fizetős Nintendo Switch Online + Expansion Pack tagsággal rendelkezők pedig a 8 ezer forintot érő Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass letölthető tartalmat is, amely még több pályát kínál a megszállott játékosoknak. 2023 végéig hat hullámban, hullámonként egyszerre nyolc pálya jelenik majd meg, mindegyik játszható lokálisan és online módban is.

Az együttműködés megünneplésére egy, a Chicagói Autószalonon kiállított Grand Highlandert a Nintendo Switch és Mario Kart témájú fóliázással láttak el, de nem álltak meg a külső átalakításánál: nagy képernyőket, erős hangszórókat és egy Nintendo Switch játékkonzolt is telepítettek a szabadidő-autóba, hogy a Toyota-stand látogatói egyszerre tapasztalhassák meg a jármű tágasságát, és a fedélzetén a Nintendo-játékélményt.

A hét, illetve nyolcszemélyes utastérrel is rendelhető új Grand Highlander egy aktív családi cirkáló, amelyet mindenféle használatra felkészítettek a rövid városi utaktól a hosszú, országokon átívelő családi utazásokig. Az Európában is megvásárolható, négy éve bemutatott normál Highlander 4,95 méteres hosszúságához 2,85 méteres tengelytáv tartozik, az új, szögletesebb formájú Grand Highlander viszont már 5,11 méter hosszú, és 2,95 méter a tengelytávja.

Tágas, akár három felnőtt számára is elegendő helykínálattal rendelkező harmadik üléssora egyedülálló a kategóriájában, itt a lábtér 9,5 centivel, a fejtér pedig 2,4 centivel nagyobb, mint a normál Highlanderben. Ha minden ülés foglalt, akkor is elhelyezhető hét kézipoggyász méretű táska a csomagtartóban, ami kb. 350 literes kapacitást jelent.

Ha pedig csupán ketten utaznak a Grand Highlanderben, csaknem 2,8 köbméteres térrel gazdálkodhatnak – ez nagyságrendileg 400 literes plusz a „kis” Highlanderhez képest. Összesen 13 pohártartót, hét USB C-töltőt, két 1,5 kW-os konnektort és egy vezeték nélküli telefontöltőt alakítottak ki az utastérben, az első ülések közötti könyöklőben egy táblagépeknek szánt rekesz is helyet kapott, amely tökéletesen alkalmas a Nintendo Switch tárolására is.

Az elsőként az észak-amerikai piacon megjelenő óriás SUV rögtön háromféle hajtáslánccal érkezik: a 2,4 literes turbómotor 269, a takarékos, 2,5 literes öntöltő hibrid 250, a nagy teljesítményre hangolt, 2,5 literes turbómotorral épülő Hybrid Max 349 lóerős, utóbbihoz az összkerékhajtás alapáron jár. A 2024-es modellévű Grand Highlander árát és az értékesítésének a pontos dátumát nyáron hozzák majd nyilvánosságra.

Fotók: Toyota, PCMag