1955-ös pedálos repülőgép

Ha gyermeke van, a fókusz megváltozik, és sokat felad. Alvástól pénzig, időtől türelemig a szülői munka teljes munkaidőben —, de ki mondja, hogy nem lehet szórakoztató? Tehát amikor Armando először egy alacsony szintű pedálos autóra nézett, tudta, hogy neki kell lennie, de egy dolog hiányzik.

Miközben az alacsony szintű pedálos autó felépítésének gondolata mélyen beágyazódott a gondolataiba, Armando addig tartotta a projektet, amíg meg nem találta az elsőszülött tökéletes párját. Az első hír, hogy apja lesz, itt az ideje, hogy elinduljon a projekt, ezért elkezdett pedálos autót keresni. Keresés után keresve üres kézzel jött haza és csalódott volt. De kitartással jön a szerencse, és valamikor később talált egy repülőgéppedál-autót a Pomona Swap Meetnél. A $ 250 áron a pedálos autó tökéletes állapotban volt, így Armando és fia hamarosan keresztapja félig ment és hazahozta.

A projekt szárnyának biztosítása érdekében az első fontos sorrend az volt, hogy George Torres felé tart, aki oly kegyesen fekteti le az édességet mandarin paintjob-ra. Sal Elias ezután belépett és segített a projektnek repülni azáltal, hogy néhány színes falfestményt dobott le a Nemo keresése alapján. Innentől kezdve Mike Lamberson hozzáadott aranylevelet, majd kék és narancssárga csíkkal díszítette. A kaliforniai kárpitozás ezután megtette az üléseket, és többféle narancssárga árnyalatot varrott fel a kerékpár befejezéséhez.

Alig egy évnyi munkával, amelyet a különféle alkatrészek testreszabására fektettek be, Armandonak még az év első nagy showja előtt össze kellett csapnia. “Elfelejtettem, hogy minden ment, ezért felhívtam Danny klubtagomat, hogy segítsenek összerakni. Körülbelül négy óra telt el, hogy összeállítsuk, de megcsináltuk és másnap debütáltuk.”

Mivel a pedálos autó megkapja a nemzeti figyelem méltányos részét, biztonságos azt mondani, hogy ez egy minőségi épület, amely megérdemli a tiszteletet, de még erősebb a történet ennek a gyönyörű építkezésnek a mögött. Köszönet Armando-nak és a családnak, hogy megosztották a történetüket, valamint egy darabot az életükről.