Nézze és tanulja meg, hogyan lehet egy V12-es dohányzóasztalt mozgatható dugattyúkkal építeni

Sokan autóipari rajongók szeretik négyszer keverni a dolgok iránti szenvedélyünket kerekek mindennapi életünkkel. Ezért készítette Wesley Kagan a V12 remekművet, amelyet itt lát. Ami igazán különleges, az az, hogy nem csak arról beszél, hogy hogyan építjük fel magunkat, hanem valójában eladja ezt a pontos példát.

Ha ez a név, Wesley Kagan ismerősnek tűnik számodra, akkor valószínűleg azért van, mert korábban már bemutattuk őt. Évekkel ezelőtt létrehozta a Koenigsegg Freevalve technológiával kevert Harbour Freight motort. Aztán ismét ugyanazt tette de egy Miata motorral! Épített magának egy 1960-as évekbeli versenyautót, és folyamatban van egy V12-es dobása.

Tehát éppen úgy történik, hogy van egy tartalék V12-es, amely körül feküdt, és ezért úgy döntött, hogy a dohányzóasztal központi szerkezetévé teszi. Sokkal érdekesebb azonban, hogy úgy döntött, hogy a dugattyúkat a blokkban tartja, és elektromos motort ad hozzá, hogy azok mozogjanak, miközben a dohányzóasztal csak ott ül.

A teljes folyamatot Kagan saját nevű YouTube-csatornája dokumentálja. Azt mondja, hogy a 3D-s nyomtatott alkatrészek és az elektromos motor szerelvény öt különféle felülvizsgálatára volt szüksége, hogy megtalálja azt, amely képes a V12 megfelelő meghajtására. A sebességváltó miatt most mindössze hét fordulat / perc sebességgel forog, amikor be van kapcsolva.

3D-s nyomtatott alkatrészeket is használt a motor rögzítő tartóihoz. Ezek párosulnak a kézzel készített és kész tölgydarabokig. A blokk tetején egy újabb tölgyfa található, amely az üvegasztal tetejét tartja. Ez nem mindenki számára készült projekt, de ha valaha is valami hasonlót fontolgatott, a videó bemutatja az egész folyamatot.

Azok, akik inkább csak valami ilyesmit vásárolnak, itt szerencsések, mert Kagannak megvan aukció az eBay-en. Az írás óta ez volt ajánlat $ 2550-ig eddig összesen 65 ajánlat volt. A szállítás csak egy újabb $ 200-at ad hozzá az összeghez. Ez nem rossz egy olyan motor számára, amely egyébként hulladékhalomba kerülhetne.

carcoops & google fordító