Akár 470 000 dollárért kelhet el az Ex-Colin McRae Subaru Impreza S5 WRC rali autó

A Subaru összkerék-meghajtású kiválóságának legendája sok szempontból a 90-es években megerősödött, amikor a rally-ikonok, mint például Colin McRae, az Imprezát a rali világbajnoki címeire vezették. Most az egyik autóját aukción kínálják fel.

Ez a Subaru Impreza S5 WRC “ P2 WRC, ”, amely először az 1997-es Monte Carlo Ralin vett részt, amelyet McRae és társvezetője, Nicky Grist vezette, eladásra kerül Silverstone Auctions készítette. Sajnos a baleset DNF-et jelentett az autó és a sofőrök számára abban az eseményben, amely volt az első és egyetlen versenyük együtt.

Eredetileg a 3. alvázra szerelték fel, a P2 WRC-t később felszerelték a Prodrive-hez A 21. alváz és Európa-szerte nagy sikerre versenyzett. 1998 és 2000 között egy magáncsapat kampánya alatt számos győzelmet szerzett, és 1998-ban és 1999-ben megszerezte a magyar bajnoki címet.

2001 és 2002 között, az Impreza visszatért az Egyesült Királyságba, és alkalmanként kampányolt, mielőtt jelenlegi tulajdonosa 2004-ben megvette, és 2005 és 2007 között számos rendezvényen versenyezte, erős eredményeket szerez sokkal újabb gépekkel szemben.

Egy bizonyos ponton a kék-arany fegyvert jobb oldali hajtássá alakították át, hogy jobban versenyezzenek a Brit-szigetek gyűlésein, bár továbbra is konvertálható bal oldali meghajtóra, ha a következő tulajdonos ezt akarja. Noha az évek során versenyben áll, vagyis bármi más, mint gyári friss, a Subaru rallyautó az eladók szerint jó állapotban van.

A motort és a sebességváltót csak néhány száz mérfölddel ezelőtt újjáépítették, és az elmúlt hét évben az EJM Preperations készítette elő és üzemeltette. Korának ellenére a közelmúltban számos nyilvános fellépést tett, többek között a Wethersfield Stages Rally 2016-ban és 2017-ben megnyerését, valamint a Race Retro 2020-ban való megjelenését.

Bár ez a Subaru nem nyerhet a concours esemény, az új tulajdonosnak nem kell bűntudatot éreznie a vezetésért, vagy ami még jobb, a versenyzésért.

“ P2 WRC egy jól ismert 2 ajtós Subaru WRC autó, és önmagában nagyon kívánatos – mondta Harry Wales, a Silverstone Auctions-ból. “ Minden bizonnyal elfoglalt és lenyűgöző életet él, és véleményünk szerint annál jobb. Majdnem 20 éve gondosan gondozták a magántulajdonban, és összekapcsolódtak a nagy Colin McRae-vel fennálló kapcsolataival, ez valóban nagyon ritka lehetőség a P2 WRC lenyűgöző történetének folytatására. ”

Azok, akik érdeklődnek az autó iránt, licitálhatnak rajta Silverstone aukciók ’ közelgő Stoneleigh Park esemény, amely február 25-én indul. A becslések szerint £ 340 000 és £ 380 000 ( $ 418,761-468,027 USD között értékesíthet folyó árfolyamon ).

carscoops @ google fordító