2025-ös Rivian Adventure Van

MI AZ: Annak ellenére, hogy a #vanlife teljesen uralja a Instagram algoritmusainkat egy varázslathoz, még egyetlen autógyártó sem szállított gyárilag kész, földalatti lakókocsit. Ez megváltozik a Rivian Adventure Van kiadásával, amelyet művészünk illusztrációja életre kelt. Alapvetően úgy fogalmazott meg, mint a egy riviai R1T utóda és a Sportmobile Ford Econoline, a Rivian Adventure Van ( a név megváltozhat; Az R1V-nek szép gyűrűje van, nem? ) célja, hogy megfeleljen Rivian filozófiájának, miszerint “örökké kalandosnak tartja a világot.” Az Adventure Van egy R1-alapú elektromos terepjáró, okos funkciókkal mint Rivian táborkonyhája, és valószínűleg az a képesség, hogy üléseit ágyakká alakítsa — lehetővé téve a hálózaton kívüli napok megélhetését.

MIÉRT számít: Mivel a legtöbb autógyártó éppen most ébred fel arra a pénzösszegre, amelyet a szárazföldi őrületbe történő befektetés révén kell megszerezni, a Rivian Adventure Van egy lépéssel tovább haladna a piacon az egyetlen OEM terepjáró kalandkocsi létrehozásával. A Kalandkocsi visszatérne azokba a napokba, amikor be tudna lépni a helyi Volkswagen vagy Toyota kereskedőbe, és elmenne Westfalia vagy Chinook mellett.

PLATFORM ÉS HATÁSKÖR: Bár Rivian elképzelhetően felépítheti a Kaland Van-t kereskedelmi orientált Prime Van vagy RCV, úgy gondoljuk, hogy inkább az R1T pickup és az R1S SUV alatt a terepjáró képességű platformot fogja használni. Forrásainkból származó nehéz részletek ritkák, mivel még mindig korai napok vannak a Kaland Van számára, de úgy gondoljuk, hogy több akkumulátorral és motorral lesz elérhető, és alapkivitelben a cég trükkös hidropneumatikus felfüggesztésével kapható. Gyanítunk mind a kettős, mind a négymotoros hajtóművek elérhető lesz, akár 1200 lóerővel és 1200 lb-ft csappal, és Rivian 180 kWh-os Max akkumulátorával.

BEVEZETETT ÁR: $ 125 000

VÁRHATÓ ELADÓ DÁTUM: A legkorábbi 2025. negyedik negyedévben — Riviannak sok vasalója van a tűzben; a Adventure Van rést valószínűleg alacsonyabb prioritással bírják.

motortrend