R30

Az R30 221 kWh lítium-vas-foszfát akkumulátorral és alumínium testtel rendelkezik

Ez az R30, egy elektromos hajó a Blue Innovations Group ( BIG ) által létrehozott társaság Tesla John Vo, a globális gyártás volt vezetője.

A BIG az R30-at egy könnyű és erős alumínium ház és egy akkumulátor körül fejleszti, amelyet a hajó keretébe helyeznek. A jelenlegi tervek szerint lítium-vas foszfát akkumulátorcellákat kell használni, és maga a csomag 221 kWh kapacitással rendelkezik. Az akkumulátor folyadékhűtéses lesz, és egy olyan villamos motort táplál, amelyek 800 lóerő elérésére szolgálnak.

Az R30 kialakítása nem túl szokatlan, de még mindig figyelemre méltó. Először is, a hajótest kék színű, rögzített lombkoronával, szélvédővel és oldalsó üveggel rendelkezik. Van egy kis főzési terület közvetlenül a fülke mögött, valamint ülősarokkal és asztallal ellátott terület. Ezek a vakolatok az R30-at fával borított padlóval is bemutatják, miközben a lombkoronából kinyújtható napelemek 2,7 kW napenergiát szolgáltatnak. A fülke előtt egy nagy szolárium is található.

A fülke BIG alkotása Úgy tűnik, hogy inspirál a Tesla jelenlegi gyártási modelljeit. Azonnal szemmel látja a műszerfalon ülő két hatalmas érintőképernyőt, amelyek úgy néznek ki, mintha kiszálltak volna a Tesla Model 3-ból.

Az R30-ban számos rejtett tulajdonság található, köztük három úszópanel, amelyek hátulról kihajtanak.

A BIG a következő hónapban szándékozik bemutatni alumíniumtestének prototípusát CES esemény Las Vegasban az alfa-modell és négy béta-modell kifejlesztése előtt megkezdődik. Ha minden jól megy, a BIG 2024 második negyedévében megkezdheti az ügyfelek szállítását.

Ami az árat illeti? Nos, szerint Electrek, várhatóan legalább $ 300 000-et hátráltatja a vásárlókat. Akkor nem olcsó.

carscoops