A „Ferris Bueller” baleseti helyszínén használt Ferrari replika 337 000 dollárért kel el

Motor nincs benne, de D-gyűrűkkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a levegőbe akaszthassa

Úgy tűnik, valaki rendkívül nagy rajongója az 1986-os „Ferris Bueller’s Day Off” című filmnek, mert 337 500 dollárt költött a film egyik kellékére. Bár nem akármilyen kellék, ez az igazi (hamis) Ferrari, amelyet a film egyik legemlékezetesebb jelenetében dobtak ki a garázs ablakán.

A New York Post jelentése szerint szombaton lezárult a nem működő, kellékautó árverése. A film forgatása során használt három készletautó egyike, ez egy üveggarázs ablakán keresztül hátraszaladt, és több méterrel lejjebb, egy szakadékba zuhant.

A forgatás után a védetté vált hamis Ferrarit átépítették és bemutató darabként használták. A Modena Design & Development által épített autó a Ferrari 250 GTO California reprodukciója, bár nem egészen tökéletes mása.

PodCars Spotify

A jelenlegi állapotában az autónak nincs motorja (valószínűleg azért, mert a gyártó tudta, hogy kidobják az ablakon), és látott már szebb napokat is. A motorháztető nincs csuklósan, ezért egyszerűen a helyén ül, és a Heritage Auctions szerint (amely eladta az autót) a reteszeket újra kell igazítani.

Hátsó lámpa is hiányzik, a fényszóró lencséje megrepedt, a króm kicsit rozsdás, a festésben pattanások vannak, a csomagtartón nincs retesz, bár nem igazán tudom mit raknátok oda. egyébként is. Az aukciós oldal tájékoztatása szerint azonban az üléseket újrakárpitozták, és az ütközés után a festéket átfújták, hogy egy kicsit jobb megjelenést kapjanak.

A belső teret barnásbarna szőnyegek borítják, fekete üvegszálas műszerfallal. A fakeretes kormánykerék közepén a Ferrari ágaskodó lova látható, a kilométer-számláló pedig 000,0 mérföldet mutat – ez lyuknak vagy folytonossági hibának számít?

Az aukciósház szerint az autó a hibák ellenére „nagyon jól mutat”. Nem tudom, mennyire értek egyet ezzel, de megerősített D-gyűrűkkel rendelkezik, így az autó függő kijelzőre helyezhető, ami elég lenyűgöző diorámát eredményezne.

BEGURULVA PODCAST A SPOTIFY-ON

A leglenyűgözőbb azonban az, hogy ez a mozdulatlan kellékautó mindössze 58 500 dollárral olcsóbban kelt el, mint a film „hős” autója. 2020-ban ez 396 000 dollárért kelt el a Barrett-Jacksonnál, ami azt sugallja, hogy az infláció még a filmes emléktárgyak iparában is megérkezett.

carscoops / google fordító