Ez az otthoni építésű Alfa Romeo Racing Game Simulator “cargazmust” kölcsönöz

A barkácsprojekt magában foglalja a műszerfalat, a középkonzolt és a vezetőülést egy Alfa Romeo 159 / Brera-ból

A modern autókkal kapcsolatos videojátékok ultrarealisztikus grafikával rendelkeznek, de még így is meglehetősen nehéz megismételni egy igazi autó érzését, ha a nappaliban ülünk. Egy lengyel benzinkutas találta meg a megoldást erre a problémára egy barkácsvezetési szimulátor megépítésével, amely az Alfa Romeo modellek eredeti belső alkatrészeit használja fel.

Adriano, aki a valóságban is Alfa Romeo 147-et vezet, elmagyarázta, hogyan jutott eszébe ez az ötlet. Nagy rajongója a ferde középkonzollal rendelkező Alfa Romeo Brera belső tereinek, és szerette volna, ha saját otthonából, kényelmesen tudna biztonságosan „korlátok nélkül vezetni a különböző autókat”. A projekt egy szerény Logitech G29-es kormánykerékkel kezdődött, és rengeteg autóalkatrészrel folytatódott, lassan megvalósítva a tulajdonos elképzelését.

Az így létrejött vezetési szimulátor – amelyet az idő múlásával újabb kiegészítésekkel javítanak – enyhén szólva lenyűgöző. A pilótafülke az Alfa Romeo 159 / Brera-ból származik, beleértve a műszerfal nagy részét a műszercsoporttal, a klímanyílásokkal és a teljes középkonzollal. A tárcsák, az audiofejegység és a kezelőszervek megvilágítottak, az alumínium pedálokon egy hozzáillő narancssárga lámpa pedig csodálatos hangulatot teremt sötétben.

INSTA VIDEÓ >>>

Mivel a műszerfal és minden trükkje nem volt elég, Adriano vett egy eredeti vezetőülést, és felszerelte a sínekre. A központi elem az Alfa Romeo Giuliától származó többfunkciós kormánykerék, némi módosítással, hogy kompatibilis legyen az új szerepkörrel. Utolsó simításként Adriano a szabaddá vált paneleket autószerű kárpitozással borította be, így a vezetési szimulátor minden szögből jól néz ki.

Amint azt a videók bizonyítják, a pedálok, a kormánykerék és a sebességváltó gomb teljesen működőképes a játékban. Csakúgy, mint a Logitech G29, amely a kiindulópont volt, az egész beállítás kompatibilis mind a PC-vel, mind a Playstationnel. Adriano következő célja, hogy a műszercsoport tárcsái kövessék a játékban lévőket, bár ez csak PC-s játékokban lesz lehetséges.

A házi építésű vezetési szimulátor fejlesztésének folyamatát követheti Adriano dedikált Instagram-profilján, @simalfaproject_sneyk23 néven. Szeretne valami ehhez hasonló kiegészítőt számítógépéhez vagy játékkonzoljához?