Az Eysing PF40 egy Pininfarina által tervezett e-moped 14,5 ezer dollártól

Ha valaki mesélt neked egy új PF40-ről, amelyet az olasz Pininfarina dizájnház tervezett, azt gondolhatod, hogy az ikonikus Ferrari F40 új megjelenéséről szól. A valóságban azonban a dolgok nem is különbözhetnének jobban, mivel a PF40 egy teljesen elektromos moped, amelyet az Eysing nevű holland cég értékesít.

https://www.youtube.com/watch?v=8ducD9ccrC8

A PF40 a Pininfarina és az Eysing együttműködésének első terméke. Az e-mobed retro-futurisztikus dizájnját a 30-as évek motorkerékpárjai ihlették. Vegye figyelembe, hogy az Eysing egy autó- és motorkerékpár-gyártó volt, amelyet még 1903-ban alapítottak, ami megmagyarázza a stílusos utalásokat.

A PF40 karcsú és formázott karosszériája, vintage kerek fényszórója, analóg fordulatszámmérője és fekete küllős, 26 hüvelykes, polírozott alumínium kerekei vannak. A nyereg előtt egy kis tárolórekesz található átlátszó borítással. A stílus mellett az e-moped alvázát is a Pininfarina tervezte.

Az elektromos motor 2,6 LE (2 kW / 2,7 LE) teljesítménnyel rendelkezik, és a jármű alsó részére van felszerelve a 35 Ah-s lítium-ion akkumulátor mellé. A végsebesség a verziótól függően 25 km/h (16 mph) vagy 45 km/h (28 mph) lehet. A feltöltések közötti becsült távolság 80-100 km (50-62 mérföld). A töltés normál konnektorból 8 órát, gyorstöltőről pedig 4 órát vesz igénybe.

Az e-moped meglehetősen könnyű, 60 kg-ra (132 fontra) billenti a mérleget. A megengedett legnagyobb súly 175 kg (386 font), beleértve a vezetőt, a csomagokat és a tartozékokat. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessen vele, kevesebb mint 115 kg-nak (254 fontnak) kell lennie a ruházatával együtt.

Az Eysing PF40 az amszterdami Masters Expo 2022 kiállításon mutatkozott be, és már előrendelhető a hivatalos weboldalon. Az első szállításokat azonban 2024-re tervezik, így a leendő vásárlóknak türelemmel kell felvértezniük. Nekik is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, mivel a stílusos, teljesen elektromos kétkerekű ára 13 780 eurótól kezdődik (mai árfolyamon 14 530 dollárnak felel meg).

Ilyen magas ár mellett valószínűleg attól tart, hogy valaki ellopja az Ön e-mopedjét. Szerencsére a tulajdonosok bármikor nyomon követhetik a jármű helyét az okostelefonjukon lévő Eysing Connect alkalmazáson keresztül. A cég szerint, ha a PF40 nincs ott, ahol hagyta, akkor „biztonsági szakértőik” „megkeresik és visszaszerzik az e-mopedet”.