A Pininfarina egy, a Modulo koncepció által ihletett iPhone-tokot mutatott be

A Pininfarina az Inkarral együttműködve piacra dobott egy Apple iPhone tokot, amelyet az ikonikus Ferrari 512 S Modulo Concept inspirált.

Noha 52 év telt el azóta, hogy a Genfi Autószalonon bemutatták az 512 S Modulo Conceptet, továbbra is a Pininfarina által valaha tervezett egyik legikonikusabb autó. Mint kiderült, tökéletes ihletforrásként is szolgál egy iPhone-tok számára.

Inkar két évet töltött a ház fejlesztésével, hogy a lehető legpontosabban lemásolja a Modulo kialakítását. A tok általános formája a koncepcióautóhoz hasonló ékprofilról azonnal felismerhető.

Az iPhone 13 Pro-hoz mindössze 99, az iPhone 14 Pro-hoz pedig 99 tokot gyártanak majd. A vásárlók két különböző típusú bőrből választhatnak az objektív körül, valamint 10 különböző hátsó lemez közül, amelyek bőrből, természetes fából, szénszálasból és alumíniumból állnak.

A készülő tokok közül 5-nél piros csík húzódik az oldalakon, akárcsak az 512 S Modulo Concept.

„A projekt legnehezebb része az volt, hogy a Pininfarina összes értékét – a tisztaságot, az eleganciát, az innovációt és a kifinomultságot –, valamint az „egy az egyhez” műtermi örökségünket – többféle testreszabási lehetőséggel – egy ilyen kis termékben megtestesítsük.” Paolo Lugaro leírta.

Egyelőre nem világos, hogy a Pininfarina ihletésű tok mennyibe kerül, de az értékesítés december 1-jén kezdődik.