A hülyének is megéri (SE!) – Vásárolhat egy GMC Hummer EV-ihlette összkerékhajtású e-bike-ot 3999 dollárért

A GMC Hummer rajongói egy új játékot kaphatnak, és örömmel fogják tudni, hogy mindössze 3999 dollárba kerül. A Reconnal együttműködve készült GMC Hummer EV AWD Ebike pontosan az, aminek hangzik. Hasonlóan az általa ihletett Hummer EV kisteherautóhoz, ez az új, vastag gumiabroncsos, keményfarú ebike is túl van építve, és készen áll az utakra.

Az AWD ebike nem teljesen új dolog, és a Recon készít egy másikat Stryker néven, de a Hummer EV ebike még mindig egy másik szinten van. Mindegyik agyban egy 48 voltos, 750 wattos Bafang motor található, 1200 W-os csúcsteljesítménnyel. Egy 1 kWh-s levehető akkumulátor biztosítja a berendezés működését.

Három különböző vezetési mód áll a motoros rendelkezésére. Cruise módban csak a hátsó kerék kap erőt. Traction módban az erő 100 százalékos elsőkerék-hajtásra kapcsol, míg Adrenaline módban mindkét kerék kap erőt. A végsebesség 45 km/h-ra van korlátozva.

A kiegészítő felszerelések közé tartozik egy állítható első villa és egy pár négydugattyús fék, hogy a kerékpárt kordában tartsák. A nagy Kenda abroncsok számos felületen is támogatják a vezetést, beleértve a szennyeződést, a sárt és a homokot. A Hummer ebike már most lefoglalható 3999 dollárért.

Ezen az áron a vásárlók 17,5 amperórás akkumulátort kapnak. Azok, akik több időt szeretnének motorozni a töltések között, választhatnak egy 21 amperórás változatot 4175 dollárért. A foglalás biztosításához 500 USD kezdeti letétre van szükség, és a tulajdonosok decemberben várhatók.

Ez egy nagy darab változás egy ebike számára, de nem sokkal drágább, mint mások ugyanazon a helyen. A korábban említett Stryker 3799 dollártól kezdődik, és kevésbé erős motorokat tartalmaz. Hiányzik belőle a felső cső és az üléstartók jellegzetes Hummer-szerű stílusa is.

„A GMC izgatottan várja, hogy együttműködjön a Reconnal, miközben fejlesztik a GMC Hummer EV AWD Ebike-ot” – mondta Rich Latek, a GMC marketing igazgatója. „A közvetlenül a GMC Hummer EV Supertruckból merített tervezési jelzésekkel és inspirációval ez az Ebike tovább bővíti az ügyfelek azon képességét, hogy felfedezzenek különböző tereppályákat – akár a járműben, akár a kerékpáron.”

Azt is érdemes megjegyezni, hogy nem ez az első GMC Hummer márkával ellátott kerékpár. A 2000-es évek elején a GMC együttműködött Montague-val egy összecsukható Hummer márkájú mountain bike létrehozásában. Más autóipari márkák, például a Porsche is kiadott ebike-okat ebben az évben.