Megugrott a Wizz Air első féléves forgalma és bevétele

     A Wizz Air utasforgalma 112 százalékkal, bevétele 149 százalékkal, működési eredménye 32,5 százalékkal emelkedett 2023-as pénzügyi éve szeptemberrel zárult első fél évében az előző év azonos időszakához képest – közölte a diszkont légitársaság az MTI-vel csütörtökön.

    A légitársaság adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) nyeresége az április és szeptember közötti időszakban 217,8 millió euróra emelkedett az előző évi 164,3 millió euróról, bevétele pedig 2,194 milliárd euróra nőtt 880,4 millió euróról.


    A vizsgált időszakban az utasforgalom 26,5 millióra emelkedett az előző év azonos időszakában mért 12,5 millióról, a kihasználtsági mutató 75,3 százalékról 86,9 százalékra nőtt.


    A jelentésben kiemelték, a három nyári hónapban az utasforgalom történelmi rekordot, 12,9 milliót ért el.
    “A fél év során a bevétel lényegesen magasabb volt, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 31 százalékkal nőtt a koronavírus előtti időszakhoz képest” – értékelte a jelentést Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.


    Hangsúlyozta: a társaság az október és március közötti második fél évben 35 százalékkal tervezi növelni kapacitását 2019 azonos időszakához képest, és az utaskilométerre számított bevételei 5 százalékkal bővülhetnek az utolsó koronavírus-járvány előtti bázishoz képest.


    A társaság likviditása erős maradt, a készpénzállomány szeptember végén 1,63 milliárd eurót tett ki – ismertették a  közleményben.