Megjelent a Budapest Airport fenntarthatósági jelentése

A felelős és átlátható repülőtér-üzemeltetés jegyében a Budapest Airport kiadta első, a 2021-es évet összegző fenntarthatósági jelentését.

A Budapest Airport számára a 2021-es évet a fenntarthatóság terén is stratégiai döntések, ambiciózus vállalások, kulcsfontosságú kezdeményezések és rangos nemzetközi elismerések jellemezték. A vállalat hatalmas lépéseket tett a karbonsemleges működés fenntartásáért és más fenntarthatósági céljai eléréséért, valamint elsődleges célként fogalmazta meg, hogy korábbi vállalásánál 15 évvel korábban, legkésőbb 2035-re eléri a nettó zéró kibocsátást. Ennek érdekében a Nettó zéró ütemterv alapján már az elmúlt években is az energiahatékonyságot javító innovatív megoldásokat vezetett be, az e-mobilitás előmozdítására tett intézkedéseket valósított meg. Az elmúlt három év több mint 70 milliárd forint összértékű repülőtérfejlesztési projektjei a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével valósultak meg.

A Budapest Airport fenntarthatósági jelentése erről, valamint a nettó zéró ütemtervről, a repülőtér-üzemeltető vízgazdálkodásáról, hulladékkezeléséről, a repülőtéri biodiverzitás védelmében tett intézkedésekről, társadalmi és gazdasági felelősségvállalási projektjeiről részletesen számol be. A jelentés elérhető a repülőtér weboldalán.