Bentley Bacalar ihlette magánrepülőgép és helikopter

Az elmúlt körülbelül egy évtizedben az autógyártók arra törekedtek, hogy jelezzék belső tereik divatosságát azáltal, hogy az első osztályú sugárhajtású utazásokhoz hasonlítják őket. A Bentley azonban átfordította a forgatókönyvet.

A közelmúltban való visszatérését az autóbusz-építéshez a Bacalar, egy nagy teljesítményű GT autó jelentette, amely mindössze 12 példányra korlátozódott. Annyira divatos, hogy magánrepülőgépek és helikopterek próbálnak lépést tartani vele.

A Flexjet, a magánrepülés résztulajdonos és lízingcége nemrégiben bemutatott egy pár Gulfstream G650 magánrepülőgépet, valamint egy pár Sikorsky S-76 helikoptert, amelyeket kifejezetten a Bacalarra szabtak.

A fúvókák ezt a változást tükrözik kívülről. A Flexjet normál, vörös-arany kaméleon tónusú festését egy ezüst-zöld kaméleonfesték váltotta fel, amelyet a Bentley által a Bacalaron kínált Julep szín ihletett.

Valójában pontosan ezt a színt választotta Kenn Ricci, a Flexjet tulajdonosa a Bacalar számára. Sőt, a kosárból szőtt ülések, amelyek a lenvászon és a Beluga bőr kombinációját tartalmazzák az autóban, a jetben reprodukálódnak. Csakúgy, mint az 5000 éves visszanyert folyami fa, amely az autó és most a jet kézzel készített furnérját képezi. Satin Bacalar Bronze szerelvények is díszítik a repülőgépek utasterét, valamint egyedi gyémántból faragott szőnyegek.

És talán megvan az oka annak, hogy a Bentley inspirálja a repülőgépeket, mert bár a Flexjet egyik Bacalar-ihlette Gulfstream G650-es repülőgépe október 17-én készen állt a farnborough-i repülőtéren a repülésre, Ricci saját Bacalarja még mindig készül.

A New York-i járathoz tehát a Bentley Bacalar fejlesztési prototípusának, a Car Zero-nak kellett találkoznia a reptéren. A helikopter eközben augusztusban debütált a The Quailben, a Monterey Car Week keretében.

A 6,0 literes W12-es motorral hajtott Bacalar 659 LE (650 LE/485 kW) teljesítménnyel rendelkezik. Eközben a belseje a rendelkezésre álló legkiválóbb anyagok széles választékával díszített, amelyek mindegyike fenntartható forrásból származik, mondja a márka. Magas, 2 millió dolláros ára azonban azt jelenti, hogy valószínűleg csak a magánrepülőgéppel rendelkezők figyelmét keltik fel.