Közösségi adományozás a budapesti repülőtéren

Digitális adománygyűjtő totemet helyezett ki a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljára, a SkyCourt központi részére. A Change Hungary jóvoltából biztosított automatán keresztül az utasoknak lehetőségük nyílik akár kis összegben is adományozni a beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket segítő nemzetközi Robert Burns Alapítvány számára. A digitális eszközön az utasok az összeg kiválasztását követően bankkártyával vagy telefon segítségével is adományozhatnak egy jó ügyért, a felajánlott összegek pedig közvetlenül az alapítványhoz érkeznek.

A totem október 13-ától, kéthónapos tesztüzem keretében érhető el a terminálon. A repülőtér-üzemeltető célja, hogy könnyen hozzáférhető, gyors, digitális adományozási lehetőséget biztosítson az utasoknak a hátrányos helyzetű embertársaink segítésére.

A közös jótékonykodás a BUD Csoport munkavállalóinak körében is hagyomány: szeptemberben például mozgással gyűjthettek adományt a dolgozók a Ments Életet Alapítvány javára. A Keep Moving BUD programban a munkavállalók egy alkalmazáson rögzíthették a sporttal eltöltött idejüket, a hónap során összegyűlt 1000 óra fejében pedig a Budapest Airport 1,5 millió forintot adományozott az alapítványnak.