Eladó ez a ritka ocsmány, 2011-es Zimmer Golden Spirit Coupé gányolás

A Zimmer Motorcars (más néven Art Zimmer Neo-Classic Motor Car Company) története a 70-es évek végére nyúlik vissza, ami azt jelenti, hogy eredeti járművei igazi klasszikusnak tekinthetők. Lehetséges azonban, hogy nem tudta, hogy a cég az évezredben is folytatta az autók gyártását.

Nos, megvan, és ez azt jelenti, hogy most lehetősége nyílik belépni a Zimmer tulajdonjogának ritka világába. Ennek az az oka, hogy egy 2011-es Ford Mustang GT-n alapuló Zimmer Golden Spirit került eladásra.

A Zimmer Motorcars remek emberei úgy látták, hogy a kinézet ugyanolyan elképesztő, mint valaha, hogy eltávolítsák az elülső klipszeket a Mustangból, és jelentős hosszt adva hozzá. Elöl és hátul is lendületes, ’30-as évek stílusú sárvédőket, valamint hátul műpót gumit és az első sárvédők mögé fészkelt két pótalkatrészt is adtak. Azt hiszem, sosem tudhatod, mikor lesz több lakásod egy utazás alatt.

Az igazi kerekek eközben 18 colos, 10 küllős egységek Michelin gumival burkolva. Nagy fényszórók és masszív motorháztető-dísz is került az előlapra, valamint kilenc kürt is, becslésem szerint.

A cég az első üléseket, az ajtókártyákat és a kormánykereket is átkárpitozta piros bőrrel, hogy valóban klasszikus hangulatot adjon az autónak. Zimmer küszöblemezek és hímzések találhatók az egész belső térben.

A régi iskolai kiegészítések ellenére a 2011-es Ford Mustangból nem kevés maradt. A tetővonalon kívül megmaradt a donorautó 5,0 literes Coyote V8-asa is, amely gyárilag 412 LE-re (307 kW/418 LE) és 390 lb-ft (529 Nm) nyomatékra volt jó.

Az erő az automatikus hatfokozatú sebességváltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez, ami láthatóan elég ahhoz, hogy ez a Zimmer Golden Spirit oldalra forduljon. Ez felvet egy filozófiai kérdést: ha egy Mustang szinte minden darabját kicserélné, akkor is tömegbe csapódna, amikor elhagyja az autókat és a kávét?

Csak egyféleképpen lehet biztosan tudni, ez az, ha licitálunk erre a 2011-es Mustang-alapú Zimmer Golden Spiritre, amelyet a Bring a Trailer kínálatában foglalás nélkül kínálnak.