Rekorddöntő Mazda MX-5 felvonulás 707 olasz járművel

A Mazda MX-5-nek hűséges követői vannak, ami a múlt hétvégén Olaszországban is bebizonyosodott. Az eddigi legnagyobb, 707 Mazda MX-5-ös felvonulást szeptember 18-án rendezték meg a Modena Circuit-en, amely elnyerte a hivatalos Guinness-rekordok címét.

A Mazda Italy által szervezett felvonuláson Európa minden tájáról gyűltek össze az MX-5 rajongók és tulajdonosok, akik részesei akartak lenni ennek a különleges napnak. Az MX-5 mind a négy generációja jelen volt az összeállításban, raktáron vagy módosítva, mindenféle színben és konfigurációban. A Mazda nem említette, de a felvonulás a Gorgona Cars NM Concept debütálása is volt – az első generációs MX-5, amelyet együléses gyorshajtóvá alakítottak át, felülvizsgált alvázzal és hajtáslánc-transzplantációval a negyedik generációs modellből.

HALLGASD MEG, SEHOL MÁSHOL EL NEM ÉRHETŐ, EXKLUZÍV MAZDA PODCASTJAINKAT ITT, ILLETVE ITT!

A Guinness-rekordok bírálója jelen volt az eseményen, aki a pályára lépő autókat számolta. Helyi idő szerint 18 órakor hivatalosan is bejelentette a rekordot a sok parkolt Miatas mellett összegyűlt tömegnek. Az Autodromo di Modena 707 fős felvonulása mellett az MX-5 rajongói, akik részt vettek az eseményen, számos Mazda tevékenységben vehettek részt a nap folyamán.

A különleges vendégek között volt Nobuhiro Yamamoto mérnök is, aki az NC és az ND generációk fejlesztéséért volt felelős. Jelen volt az autórajongó Elisa Artioli is, az egykori Lotus és Bugatti tulajdonos, Romano Artioli unokája, aki szintén nagy rajongója a japán roadsternek. Az előadók megosztották az MX-5-tel kapcsolatos történeteiket, megvitatva, mitől válik az autóipar ikonjává.

Az előző rekordot Hollandiában állították fel 683 járművel még 2013-ban. Kilenc évvel később az olaszországi szervezőknek minden eddiginél többlet 24 MX-5-öt sikerült összegyűjteniük, így sikerült elérni az új rekordot, a 707 autót, amelyet meglehetősen nehéz lesz felülmúlni. Az alábbiakban megtekinthet egy videót az eseményről, és böngészhet a hatalmas galériában, amely bemutatja az összes különböző típusú MX-5-öt ugyanazon a helyen.