Az Air One “berepült” Detroitba

Míg a személyes vertikális fel- és leszállási (VTOL) járművek világa még nem indult el igazán, egy cég megvetette a kalapját a versenyben, hogy forradalmasítsa utazásainkat. A cég az Air nevet viseli, One jelenleg a Detroiti Autószalonon látható.

Az Air One-t teljesen elektromos, kétüléses VTOL járműnek tervezték, amely 2017 óta készül. Látszólag 250 kg hasznos terhet képes szállítani, és személyes, mindennapi, rövid távú utakra tervezték. utazás közben bármilyen sík felületen fel- és leszállásra képes.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT A PODCARS.HU OLDALON!

Az Air One nem kevesebb, mint nyolc villanymotorból áll, amelyek együttesen 771 lóerőt adnak le. Az akkumulátorcsomaggal kapcsolatos részletek korlátozottak, de a vállalat azt állítja, hogy az akkumulátor 20 százalékról 80 százalékra mindössze 30 perc alatt, vagy 0-ról 100 százalékra 1 óra alatt újratölthető. Sőt, a motorok állítólag elegendő teljesítményt kínálnak ahhoz, hogy a One-t 155 mérföld/órás (250 km/h) végsebességre és 161 km/h-s utazósebességre is képes legyen. Egy töltéssel akár 161 km-t is képes megtenni.

HALLGASS RÁ A VAK AUTÓS SZAKÉRTŐ KARVAI SANYI PODCASTJAIRA IS!

Az Air az év elején fejezte be egy teljes méretű modell első tesztjét, miután korábban 60 százalékos méretarányú modelleket tesztelt.

A vállalat stratégiai partnerségeket kíván kialakítani az Egyesült Államokban és a világ minden táján működő vállalatokkal, hogy segítse az infrastruktúra és a politikák fejlesztését, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ilyen járművek mindennapossá váljanak. Azt is állítja, hogy 150 előrendelést kapott a One-ra.