Mercedes-Benz Fashion Week (MBFW) Berlin

MBFW Berlin September 2022: ACC01 - A visionary capsule collection by Mercedes-Benz and Acte TM MBFW Berlin September 2022: ACC01 - A visionary capsule collection by Mercedes-Benz and Acte TM

A korszellem és a kreativitás exkluzív színtere

Az idei berlini Fashion Week a “Mercedes-Benz Alkotók Éjszakájával” kezdődik az újrahasznosított anyagokból készült ACCO1 kapszulakollekcióval.

2022. szeptember 5-én a Mercedes-Benz elindítja az MBFW Berlin 2023-as tavaszi/nyári rendezvényét a “Mercedes-Benz Alkotók Éjszakájával”, amely egy új helyszínen, a berlini Telegraphenamtban (“távirati iroda”) kerül megrendezésre. Az este középpontjában két kreatív projekt áll, amelyek ötvözik a divatot és az innovatív autótervezést. A fenntartható divat főszerepet kap egy látnoki kollekció formájában. A berlini Acte TM kreatív stúdió művészeti irányításával a Mercedes-Benz “ACC01” kapszulakollekció újrahasznosított anyagok felhasználásával készült, és installációként kerül színpadra az MBFW-n. A Mercedes-AMG márkapartnere will.i.am, amerikai zenész (az amerikai “Black Eyed Peas” hip-hop zenekar énekese), producer és technológiai vállalkozó bemutatja az egyedülálló Mercedes-AMG “The Flip”-et.

„ACC01” – A Mercedes-Benz és az Acte TM látnoki kapszulakollekciója
A kollekció elkészítésekor az Acte tervezőit és az Antoni kreatív ügynökség csapatát az autógyártó története inspirálta. A felhasznált anyagok újrahasznosított, céges tulajdonú készletekből származnak, és kizárólag egyedi darabokká lettek átalakítva. Összességében a kapszulakollekció 28 elemből áll, mint például pólók, pulcsik, dzsekik, kabátok vagy táskák, amelyek kombinálhatók egymással, hogy eltérő megjelenést kölcsönözhessenek. A változatos kollekciót Berlinben gyártják a Studio Kasia Kucharska partnerével. A stúdió az „ACC01” kollekcióban alkalmazott fenntartható és innovatív termelésre specializálódott.

Az Acte TM egy berlini székhelyű művészeti és kreatív stúdió, amelyet 2018-ban alapított Sascha Huth és Philipp Groth. A Mercedes-Benzzel való együttműködésben az volt az elképzelésük, hogy kreatív kapcsolatot teremtsenek a kiváló minőségű, kizárólagosan tervezett divat és a járművek között. Az itt követett legfontosabb elvek a precizitás, a kiemelkedő dizájn, a műszaki tökéletesség és a fenntarthatóság.

WILL.I.AMG
A “Mercedes-Benz Alkotói Éjszakát” az MBFW Berlin kezdetén William Adams amerikai sztárművész és vállalkozó nyitja meg, will.i.am. A nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes hip-hop zenész és a „Black Eyed Peas” társalapítója létrehozta a „The Flip”-et a West Coast Customs testreszabási szakértőivel és a Mercedes-AMG támogatásával. Egy autóipari remekmű kifejező dizájnnal és messzemenő üzenettel. A “The Flip” egy egyedi modell, amely a Mercedes-AMG GT 4 ajtós kupé alapján készült, egy közös projektet jelöl, amelynek célja, hogy a hátrányos társadalmi hátterű hallgatók könnyebben hozzáférjenek a STEM tárgyakhoz (tudomány, technológia, mérnöki tudomány, matematika), egyes országokban MINT (matematika, informatika, természettudományok és technológia) mozaikszóval is ismerik. Ezáltal jövőorientált szakmákhoz, új technológiák fejlesztéséhez sajátítanak el készségeket.

A will.i.am bemutatja exkluzív „BEAR WITNESS” ruházati kollekcióját is, amelyet a Mercedes sztárja és hangzásvilága ihletett. A will.i.am egy medveszerű arcú szimbólumot tervezett “BEAR WITNESS” néven. Ez a szimbólum áll a „BEAR WITNESS” kollekció középpontjában is, a limitált kiadású ruhadarabokkal, amelyek baseball kabátokat, kapucnis pulcsikat, ingeket és sapkákat tartalmaznak.