Az Alfa Romeo 2023 után befejezi együttműködését a Sauberrel az F1-ben

Néhány órával azután, hogy az Audi hivatalosan bejelentette 2026-os F1-es indulását, az Alfa Romeo nyilatkozatot tett közzé arról, hogy 2023 végén felmondja a Sauber Motorsporttal kötött együttműködését.

A közelgő válásról szóló hírek egy hónappal azután érkeztek, hogy az Alfa Romeo megerősítette, hogy 2023-ig a Saubernél marad, hivatkozva „a szezon első felének ígéretes eredményeire”. A sikeres és hosszú távú együttműködés befejezéséről szóló döntés összefüggésbe hozható az Audi Sport 2026-os felvásárlásával, amit az év végén megerősít az Audi F1-es partnerének bejelentése.

Lásd még: Valtteri Bottas egy Alfa Romeo F1-et vezetett Milánó utcáin a márka 112. születésnapjára

Az Alfa Romeo nem árult el konkrét részleteket a jövőjéről a motorsportban, de azt mondta, hogy most „értékelni fogja a számos lehetőséget, és eldönti, melyik lesz a legjobb a hosszú távú stratégia és a márka pozíciójának fenntartásához”. .

Bár nem világos, hogy ezek a lehetőségek az F1-es bajnokságon belül vannak-e, pletykák vannak a Haasszal való esetleges együttműködésről a 2024-es szezontól.

Az Alfa Romeo és a Sauber együttműködése 2017-ben kezdődött, amikor az olasz márka lett a főszponzor. 2019-ben a csapat Alfa Romeo Racing néven lépett be a bajnokságba, bár a Sauber megtartotta tulajdonjogát és menedzsmentjét. Kimi Räikkönen, Charles Leclerc és Valtteri Bottas az elmúlt években Alfa Romeo együléses autókkal versenyzett.

Érdekes lesz látni, hogy az Alfa Romeo hogyan kezeli majd a Sauber részvételét a hamarosan megjelenő szuperautó zászlóshajója fejlesztésében, bár megerősítették, hogy a modell 2023-ban debütál.