Gamer fronton is erőlködik a Ford

A Ford és eSports almárkája, a Team Fordzilla a Next Level Racinggel együttműködve egy szimmetrikus versenyberendezést fejlesztett ki a kék ovális rajongói számára. A 2022-es gamescon premierje a németországi Kölnben, az ülést a Ford GT ihlette.

„Fantasztikus, hogy a sim versenytechnológiák, például a Next Level Racing vezetőjével társulhatunk, és megmutatja, milyen messzire jutott el a Team Fordzilla viszonylag rövid idő alatt” – mondta Emmanuel Lubrani, a Team Fordzilla munkatársa. „Remélhetőleg az új termékeket használó játékosok jobban elmerülnek abban, amit mi próbálunk csinálni, és a játékukban is, de leginkább szórakozásra használják őket.”

HALLGASS EXKLUZÍV FORD PODCASTOKAT IDE VAGY IDE KATTINTVA!

Az ülés és a váz külön kapható, mint GTElite Ford GT Edition pilótafülke és ES1 Seat Ford GT Edition. A pilótafülke kék színű eloxált kerete lézerrel maratott Ford márkajelzéssel rendelkezik, és minden méretű versenyző számára lehetővé teszi a megfelelő pozícióbeállítást.

Az ülésen eközben Team Fordzilla feliratú biztonsági övek, Ford GT és Team Fordzilla márkájú csúszásgátló padlószőnyeg, a fejtámlára pedig egy Ford GT logó található.

Ennél is fontosabb, hogy kiváló ergonómiára tervezték, és kifejezetten sim versenyzésre készült. Az ülés elég széles a 42 hüvelykes (107 cm) derékbőségű játékosok számára, és elég erős ahhoz, hogy akár 250 kg-ot (551 fontot) is elbírjon.

„A Forddal való együttműködés a GTElite Ford GT Edition pilótafülke bemutatásában a két vállalat együttes elkötelezettségét mutatja a sim versenytársadalom továbbfejlesztése iránt” – mondta Hess Gah, a Next Level Racing vezérigazgatója. „A Ford GT márka ikonikus a motorsportban, és nagyon örülünk, hogy lehetőségünk nyílik arra, hogy a Ford-rajongóknak világszerte egy különleges pilótafülkét biztosítsunk otthonaikban, abban a márkában, amelyet szeretnek.”

Az ülés és a váz kompatibilis az összes nagyobb márkájú sim racing kormánykerékkel, pedáldobozsal és váltókarral. Az ülés eközben minden olyan pilótafülkében használható, amely az oldalra szerelt üléseket támogatja.

Az ülés és a pilótafülke az augusztus 24-én kezdődött és 28-ig tartó Gamescon 2022 rendezvényen debütál majd. Október második felétől kaphatók a Next Level Racing kiskereskedelmi partnereinél.