Telefonos applikációval kábítják a népet az 5-ös metró kapcsán

A FŐMTERV Zrt. telefonos applikációt hozott létre, amellyel bárki bejárhatja a tervezett M5-ös metrót.

Az applikációban virtuálisan, a kiterjesztett valóság eszközével járhatjátok be a vonalat. A FŐMTERV célja az, hogy ezáltal a szélesebb közönségnek is bemutassák a készülő projekt titkait – írja az Index.

Megjegyzik: az 5-ös metró próbafúrásai tavaly kezdődtek meg a Kálvin térnél. A projekt első ütemében a ráckevei H6-os és a csepeli H7-es HÉV-eket teljesen felújítják, és a Kálvin térig meghosszabbítják a vonalukat, vagyis a HÉV-ek a Közvágóhíd térségében metróként folytatják majd az útjukat.

Keszthelyi Tibor, a FŐMTERV Zrt. elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy nehézséget jelent számukra, hogy a műszaki tervekből olvasni nem tudó közönség felé hitelesen mutassák be a majdani létesítményt, ami alapján kérik a véleményüket. Szerinte a látványtervek sokat segítenek ebben, de megjegyzi: a valóság mindig kicsit más.

Mindenesetre az applikációnak több funkciója van, amellyel bejárhatjátok az M5-ös vonalát. 

Még az épülő alagútba is be lehet nézni, és a fúrópajzs aktuális helyzetét is nyomon lehet követni a föld alatt. Megnézheted a felszín alatti új építményeket, nyomvonalakat, az új szerelvényeket. Kalandozhatsz otthon a fotelben ülve a Kálvin téren is.

https://podcars.hu/kulonleges-jarmu-podastok-a-sziget-fesztivalrol/