30 millió forinttal támogatja a Ments Életet Alapítványt a Budapest Airport

A Budapest Airport a társadalmi felelősségvállalás terén tett célkitűzéseivel összhangban megállapodást kötött a súlyos betegséggel küzdő gyermekeket támogató Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal. A megállapodás értelmében a repülőtér-üzemeltető három éven keresztül, összesen 30 millió forinttal segíti az az életet veszélyeztető betegséggel küzdő gyermekek felépülését és társadalomba való reintegrációját, illetve a szervezet más, életmentő munkával kapcsolatos edukációs projektjeit.

 A Ments Életet Közhasznú Alapítvány „álom-projektjei” keretében azon dolgozik, hogy a betegséggel küzdő, vagy épp már a gyógyulás útjára lépő gyerekek mindennapjait szebbé és könnyebbé tegye: az Álomvarázsló a beteg gyermekek leghőbb vágyainak valóra váltását célozza a közösség erejének segítségével, az Álomkommandó pedig a gyerekek nehéz helyzetbe került családjait támogatva igyekszik megkönnyíteni a mindennapokat. Álomiskola elnevezésű rehabilitációs programjuk a felépülő gyermekek felzárkóztatását, önértékelésük újraépítését, erősítését segíti.

A  Ments Életet Alapítványt a repülőtér-üzemeltető az elkövetkező három évben évi 10 millió forinttal támogatja, emellett pedig folyamatosan monitorozza a további támogatási formákat is, hogy a tőle telhető legnagyobb mértékben tudjon segítséget nyújtani ott, ahol arra a legnagyobb szükség van. A segítő tevékenység fő fókuszában a gyermekek támogatása mellett az edukáció és a fenntartható fejlődés áll.